Nivelul Dunarii a continuat sa creasca marti pe sectorul din judetul Teleorman, depasindu-se cota de atentie, de 530 centimetri, si in zona portului Zimnicea, potrivit datelor centralizate la dispeceratul Sistemului de Gospodarire a Apelor, transmite Agerpres.

Fata de ziua precedenta, cresterea este de 23 centimetri, nivelul actual de 550 centimetri fiind cu aproximativ un metru peste inregistrarea de la jumatatea lunii iunie.

La Turnu Magurele, de asemenea, nivelul apelor fluviului a urcat marti cu inca 19 centimetri, ajungand la 523 centimetri. Si aici, unde cota de atentie este de 500 centimetri, plusul acumulat in cateva zile este mai mare de un metru.

Deocamdata nu sunt probleme deosebite in zona digurilor de protectie a asezarilor riverane, comitetele locale pentru situatii de urgenta fiind in alerta pentru monitorizarea permanenta a evolutiei Dunarii.

Cotele de inundatie sunt stabilite pe sectorul teleormanean al fluviului la 550 centimetri in zona Turnu Magurele si la 610 centimetri in portul Zimnicea.