Trei tineri au fost arestati preventiv dupa ce au furat peste 800 de metri de cabluri care alimentau cu energie electrica semafoarele rutiere de pe unele strazi din Sectorul 5, punand in pericol grav siguranta traficului rutier, informeaza, sambata, Politia Capitalei, transmite Mediafax.

Cei trei tineri, cu varste cuprinse intre 19 si 25 de ani, au fost opriti si legitimati vineri, pe o strada din Sectorul 5, dupa ce politistii au vazut ca aveau asupra lor mai multe cabluri, a precizat Politia Capitalei, intr-un comunicat de presa.

"Deoarece exista suspiciunea ca bunurile ar fi putut proveni din comiterea unei infractiuni, politistii bucuresteni i-au oprit si legitimat pe cei trei tineri si i-au condus la cea mai apropiata sectie de politie pentru clarificarea situatiei de fapt, intrucat acestia nu au putut dovedi provenienta cablului", potrivit sursei citate.

Anchetatorii au stabilit ca cei trei tineri ar fi furat, in repetate randuri, peste 800 de metri de cabluri subterane care alimentau cu energie electrica semafoarele din zona strazii Nasaud si de pe Calea Ferentari. Unele cabluri electrice furate ar fi fost vandute de cei trei tineri la centrele de colectare a fierului vechi, fiind produs astfel un prejudiciu de peste 17.000 de lei.

"De mentionat este faptul ca, prin savarsirea acestor furturi, s-a pus in pericol grav siguranta traficului rutier, avand in vedere ca suspectii au taiat si furat cablurile care alimentau cu energie electrica semafoarele din zona", a precizat Politia Capitalei.

Cei trei tineri au fost acuzati de furt calificat si arestati preventiv pentru 29 de zile.

Cercetarile in acest caz sunt continuate de judiciaristii bucuresteni de la Sectia 18, pentru stabilirea intregii activitati infractionale a celor trei suspecti.