Doi barbati au fost retinuti dupa ce, pe 7 februarie, au amenintat cu un pistol neletal si l-au lovit in cap pe un barbat in timp ce inmana unui cunoscut suma de 20.000 de lei, in ajutorul acestuia sarind cativa prieteni. Talharii au fugit in cele din urma fara bani, insa si-au pierdut arma. Duminica, Politia Capitalei informeaza ca au fost identificati si retinuti doi barbati de 29, respectiv 37 de ani, suspectati de comiterea unei tentative de talharie prin folosirea unei arme neletale, potrivit Mediafax.

Potrivit Politiei Capitalei, pe 7 februarie, in jurul orelor 12:30, politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca, pe o strada din sectorul 3, a avut loc o altercatie in care au fost implicate mai multe persoane.

Politistii bucuresteni s-au deplasat de urgenta la fata locului unde au identificat trei persoane ce sustineau ca ar fi fost agresate de catre doi barbati necunoscuti care ar fi intentionat sa sustraga de la una dintre victime o sacosa in care se afla o suma de bani.Totodata, la fata locului, politistii au gasit un pistol neletal care ar fi fost abandonat de catre suspecti in incercarea de a-si asigura scaparea.

Demarand verificarile in acest caz, judiciaristii Capitalei au stabilit faptul ca, in acea zi, una dintre partile vatamate s-ar fi deplasat pe o strada din sectorul 3 pentru a inmana o suma de bani - aproximativ 20.000 de lei, unui cunoscut, cu titlu de imprumut. In acel moment, acesta ar fi fost atacat de catre doi barbati care l-ar fi amenintat cu un pistol neletal, solicitandu-i banii si lovindu-l totodata cu arma in zona capului. Intrucat partea vatamata a inceput sa strige dupa ajutor, in spijinul sau au intervenit doi barbati, cunostinte ale acestuia, care se aflau in apropiere. In acest moment intre cei cinci s-a produs o altercatie, in urma careia cei doi suspecti ar fi pierdut pistolul pe care il aveau asupra lor, in demersul de a-si asiguara scaparea.

Avand in vedere aceste date, politistii Capitalei, sprijiniti de specialisti ai Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane au declansat joi, 28 februarie, o ampla actiune ce a condus la identificarea si depistarea celor doi suspecti, care au fost de altfel si retinuti ulterior de catre judiciaristii bucuresteni.

La acest moment, cercetarile sunt continuate de catre politistii bucuresteni sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de talharie, cu ambii suspecti in stare de arest preventiv pentru o perioada de 29 de zile, in vederea stabilirii tuturor circumstantelor comiterii faptei.