Distrigaz Sud precizeaza ca a constatat "o agresiune asupra unei conducte de gaz in timpul efectuarii lucrarilor la linia de metrou Drumul Taberei - Pantelimon de catre firma executanta, Astaldi", afirmand ca 1.200 de clienti sunt afectati de intreruperea gazelor in urma incendiului izbucnit vineri.

Intr-un comunicat remis MEDIAFAX, Distrigaz Sud Retele precizeaza ca dispeceratul sau a fost sesizat vineri, la orele 18.30, privind existenta unui incendiu in zona Drumul Taberei, Nr 65, sector 6, Bucuresti, unde compania se ocupa de alimentarea cu gaz.

"Echipele noastre de interventie s-au deplasat imediat la fata locului si au luat primele masuri de siguranta, izoland perimetrul si sistand alimentarea cu gaze naturale in zona. Reprezentantii companiei au constatat o agresiune asupra unei conducte de gaz in timpul efectuarii lucrarilor la linia de metrou Drumul Taberei - Pantelimon de catre firma executanta, Astaldi", se spune in comunicat, mentionandu-se ca angajatii companiei Distrigaz Sud Retele nu executau lucrari in zona respectiva la momentul producerii incidentului.

Distrigaz mai informeaza ca, in urma sistarii alimentarii cu gaze naturale in zona respectiva, sunt afectati aproximativ 1.200 de clienti casnici si non-casnici.

Alimentarea cu gaze naturale a clientilor din zona se va relua dupa remedierea defectului de catre echipele de interventie, in cursul zilei de sambata, incepand cu orele 15.00.

"Reamintim cu aceasta ocazie ca societatile care efectueaza lucrari de modernizare ce pot afecta conductele retelei de distributie ca au obligatia sa solicite un aviz tehnic si consultanta tehnica operatorului de distributie de gaze naturale, respectiv Distrigaz Sud Retele", mai spun reprezentantii companiei.

O conducta de gaze din statia Romancierilor, din Drumul Taberei, a luat foc, vineri seara, in timpul lucrarilor de la Metrou, scurgerea de gaze fiind anuntata la 112.

Un muncitor ar fi provocat o fisura intr-o conducta de gaz secundara, ce face legatura cu strada Romancierilor.

Firma de constructii care executa lucrari pe tronsonul de metrou Pantelimon-Drumul Taberei a apelat serviciile de interventie. Alimentarea cu gaz in zona a fost intrerupta, insa pe conducta a ramas gaz. In timp ce era supravegheata zona, s-a aprins o flacara inalta de zeci de metri.

La ora difuzarii acestei stiri, incendiul este stins, iar zona este izolata si aflata sub supraveghere.