Un parasutist care lua parte la activitatile organizate in cadrul mitingului aviatic la Suceava a cazut, sambata, in multime, peste un copil in varsta de 12 ani, relateaza Mediafax. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava a informat ca cei doi sunt raniti, fiind preluati de ambulante si dusi la spital.

Potrivit sefului ISU Suceava, colonel Ioan Burlui, incidentul a avut loc in zona de protectia a mitingului aviatic, unde era adunata multimea care asista la eveniment. Reprezentantul ISU a precizat ca un parasutist a cazut in multime, iar in cadere a ranit un copil in varsta de 12 ani care asista la mitingul aviatic.

In urma incidentului sportivul a suferit o fractura de piramida nazala si o fractura la antebrat, in timp ce copilul este in soc traumatic, ambii fiind supusi unor investigatii medicale la Spitalul Judetean din Suceava, a precizat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, pentru Mediafax.

Atat copilul, cat si parasutistul au primit ingrijiri medicale la fata locului, de la echipaje SMURD, a aratat Ioan Burlui. Cei doi sunt constienti si nu au leziuni la coloana vertebrala, fiind preluati de ambulante si transportati la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Suceava.

Seful ISU Suceava a mai spus ca parasutistul a suferit o fractura deschisa la un picior.

UPDATE 1 Parasutistul accidentat este Dragos Muresan, 29 de ani, de la Aeroclubul Teritorial Brasov si este membru in lotul national de parasutism, a declarat Gabriel Andrei, comandantul Aeroclubului Suceava. El face parasutism de la 16 ani, are experienta in domeniu, merge frecvent la astfel de evenimente aviatice si are peste 1.000 salturi la activ, informeaza Agerpres.

"Situatia a fost dificila pentru ca in zone cu piste betonate se creeaza turbulente speciale din cauza caldurii. [...] A fost greu de evitat aterizarea dura", a spus comandantul Aeroclubului Suceava.

Mitingul aviatic de la Suceava are loc sambata si duminica, incepand cu ora 10:00, cu ocazia implinirii a 50 de ani de existenta a Aeroportului "Stefan cel Mare" din Suceava, la eveniment fiind asteptati peste 50 de piloti.