Un pacient de 48 de ani din Raducaneni a ajuns la urgente cu o alcoolemie record "dincolo de coma" de 6,87 grame la mie, informeaza un comunicat al medicului Tudor Ciuhodaru de la Spitalul de Urgente din Iasi.

Potrivit lui Ciuhodaru, recordul absolut e detinut de o pacienta de 64 de ani cu valori ale alcoolemiei de 7,5 g la mie.

Senatul a adoptat tacit, pe 10 aprilie, propunerea legislativa potrivit careia asistenta medicala acordata in cazuri de intoxicatie etilica acuta se suporta in proportie de 30% de catre asigurat.

Potrivit propunerii de lege pentru modificarea si completarea art. 237 din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, initiata de deputatii Tudor Ciuhodaru si Mircia Giurgiu, in cazul in care asiguratul nu achita suma care ii revine, atunci acesta are obligatia de a efectua 50 de ore de munca in folosul comunitatii.

"Asteptam ca legea, adoptata de Senat, prin care etilicii ajunsi in serviciul de urgenta vor deconta o parte din costurile spitalizarii sau vor efectua munca in folosul comunitatii sa fie adoptata in regim de urgenta pentru a dirija fondurile reduse din sanatate acolo unde este cu adevarat nevoie".