Un tanar din judetul Harghita a fost arestat si risca pana la 10 ani de inchisoare dupa ce a muscat de mana un politist, care incerca sa-l aresteze, transmite Agerpres. Barbatul, de 26 de ani, din Porumbenii Mari, i-a injurat si amenintat pe oamenii legii.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a declarat ca, miercuri dimineata, oamenii legii au fost alertati de un barbat ca fratele sau mai mic face scandal la locuinta sa din Porumbenii Mari.

O patrula de siguranta publica din cadrul Sectiei 3 de Politie Rurala Odorheiu Secuiesc a mers la locuinta reclamantului.

In timp ce politistii se aflau in casa pentru a discuta cu cel care sunase la 112, in incapere a intrat tanarul scandalagiu, aflat in stare avansata de ebrietate, care i-a injurat pe oamenii legii si i-a amenintat cu un topor pe care il avea in mana.

Politistii au incercat sa il incatuseze pe scandalagiu, moment in care acesta l-a muscat de mana pe unul dintre ei.

Magistratii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria din municipiu au hotarat arestarea pentru 30 de zile, pentru savarsirea infractiunii de ultraj, violare de domiciliu si amenintare.

Daca va fi gasit vinovat, el risca pana la 10 ani de inchisoare.

Politistul a fost tratat la Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc.