Un elev de la liceul "Jean Monnet" din Bucuresti a fost retinut de politisti in interiorul institutiei de invatamant, sub acuzatia ca a comis un accident rutier, transmite Antena 3. Mediafax precizeaza ca tanarul, elev in clasa a XII-a, a fost luat de politisti din cancelaria liceului.Tanarul este fiul unui consilier al PDL Tulcea.

Postul de televiziune a precizat ca in interiorul liceului se afla un echipaj de politie, iar elevul ar fi fost deja dus la Politie.

Mediafax precizeaza ca tanarul, elev in clasa a XII-a, a fost luat de politisti din cancelaria liceului.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat ca elevul a fost luat din liceu de politisti pentru cercetari.

Banu a adaugat ca elevul este major si ca parintii acestuia au fost deja anuntati ca fiul lor a fost retinut.

Reprezentantii Asociatiilor de parinti au criticat retinerea elevului in sala de curs. Presedintele Federatiei Asociatiilor de Parintilor, Mihaela Guna, a spus ca "nu mi se pare normal sa existe astfel de cazuri, sa ridici un copil de la scoala, ci mai degraba sa gasesti alte solutii. Copilul este in grija unor parinti, parintii ar trebui sa se stie ce se intampla cu el", adaugand ca este posibil ca Politia sa fi vrut sa dea un exemplu cu acest caz.

In august, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a deschis un dosar penal impotriva tanarului implicat intr-un accident de circulatie petrecut in centrul Capitalei. Tanarul de 17 ani a pierdut controlul volanului in urma efectuarii unui viraj si a avariat patru autoturisme parcate pe Calea Victoriei. Baiatul era beat si a parasit locul accidentului. Tanarul este fiul unui consilier al PDL Tulcea.

Incidentul are loc la cateva zile dupa ce Ministerul Invatamantului a incheiat ancheta la Liceul "Jean Monnet" din Capitala, inceputa dupa ce o eleva a depus plangere impotriva profesorului de sport, Dan-Octavian Visan, acuzandu-l ca a violat-o, in timpul unei excursii la Predeal. Ministerul a inceput ancheta pentru a vedea daca incidentul a fost un caz izolat sau daca lacune in regulamentul scolii incurajeaza un astfel de comportament. In urma anchetei, conducerea liceului a fost demisa iar activitatea unitatii va fi monitorizata timp de un an.

UPDATE: Potrivit informatiilor difuzate de Realitatea TV, tanarul a fost audiat de politie intr-un dosar legat de Sile Camataru.