Agentul sef de politie Constantin Dumitrescu, din cadrul Politiei Municipiului Slatina, prins sambata in flagrant in timp ce incerca sa cumpere cu bani falsi produse alimentare de la un magazin din Bals, a fost suspendat din functie, potrivit Agerpres. Daca va fi gasit vinovat de catre instanta, agentul isi va pierde locul de munca.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Olt, Elena Tinca, a declarat ca politistul a fost suspendat din functie dupa ce Judecatoria Slatina a emis, sambata seara, mandat de arestare preventiva pentru acesta. Constantin Dumitrescu este cercetat in stare de arest preventiv pentru fals de moneda si inselaciune.

Dumitrescu a fost arestat sambata dimineata in localitatea Bals dupa cea incercat sa cumpere de la mai multe produse cu 400 de lei falsi. Politistul a intrat bandajat la cap si la mana intr-un magazin de bloc si a vrut sa plateasca cu bancnote false mai multe produse. Vanzatoarea a observat ca banii sunt falsi si a chemat politia. In masina politistului au mai fost descoperite bancnote de 100 si 200 de lei contrafacute, avand o valoare totala de 77.000 lei .

Agentul Constantin Dumitrescu, care lucreaza in politie din 1994, a fost retinut de sambata, fiind cercetat de procurorii DIICOT, existand informatii ca ar face parte dintr-o retea de falsificatori de bani.

In urma perchezitiei, la domiciliul lui Constantin Dumitrescu au fost gasite o imprimanta si hartie folosite la tiparirea bancnotelor contrafacute. Sotia politistului are interdictie de a parasi localitatea de domiciliu.

Citeste si VIDEO Un politist deghizat a fost prins in Bals in timp ce incerca sa faca cumparaturi cu bani falsi