Un agent de la siguranta publica din Slatina a fost arestat sambata dimineata in localitatea Bals dupa ce a incercat sa cumpere mai multe produse cu 400 de lei falsi, transmit televiziunile de stiri. Politistul a intrat bandajat la cap si la mana intr-un magazin si a vrut sa plateasca cu bancnote false mai multe produse. Agentul Constantin Dumitrescu, care lucreaza in politie din 1994, a fost retinut, fiind cercetat de procurorii DIICOT, existand informatii ca ar face parte dintr-o retea de falsificatori de bani.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Olt, Elena Tinca, a declarat, citata de Agerpres, ca evenimentul s-a produs sambata dimineata, la un magazin din Bals, unde vanzatoarea a observat ca un barbat care avea produse alimentare in cosul de cumparaturi a vrut sa le achite cu patru bancnote de cate 100 de lei ce pareau a fi false, una fiind mai groasa decat o bancnota obisnuita.

Femeia a mers in spatele magazinului, de unde a anuntat politia. Barbatul a fost retinut pentru cercetari, stabilindu-se ca este agent de siguranta publica la Politia municipiului Slatina.

Cercetarile sunt efectuate de politisti de la Crima Organizata, sub coordonarea procurorilor.

Potrivit DIICOT, in autoturismul invinuitului a fost identificata suma de peste 77.000 lei, in bancnote din cupiura 100 si 200 lei, contrafacute. Procurorii au efectuat o perchezitie la locuinta lui Dumitrescu, urmand ca dupa audierea acestuia sa fie formulate propunerile legale in cauza.