Decizia UE de a extinde sanctiunile impotriva Rusiei a produs reactii dure in randul diplomatiei moscovite, Kremlinul apeland din nou la elemente naziste pentru a prezenta rusilor masura europeana. Potrivit portalului independent rus Meduza.io, Ministerul de Externe a afirmat ca este "cinic" modul cum natiunile europene au luat aceasta masura pe 22 iunie, ziua in care, acum 74 de ani, Germania fascista a atacat URSS.

Sursa citata mentioneaza ca acelasi minister si-a exprimat profunda dezamagire fata de influenta asa-numitului "lobby rusofob" in cadrul Consiliului pentru Relatii Externe al UE, lobby care ar fi determinat Uniunea sa extinda sanctiunile impuse Rusiei.

Potrivit Meduza.io, ministerul mentionat sustine, totodata, ca Europa ar fi pierdut peste 1 milion de locuri de munca din cauza sanctiunilor impuse Rusiei, lucru pe care oficialitatile de la Bruxelles l-ar "ascunde".

Site-ul citat precizeaza ca nu e limpede pe ce se bazeaza ministerul de Externe cand face aceste afirmatii, dar mentioneaza un studiu recent realizat de un institut de cercetare austriac, WIFO, ce contrazice statisticile europene sustinand ca UE ar putea pierde 100 de miliarde de euro si 2 milioane de locuri de munca ca urmare a sanciunilor impotriva Rusiei si a contra-sanctiunilor impuse de Rusia.