Palatul lui Muammar Gaddafi din orasul Benghazi, aflat in momentul de fata in mainile adversarilor, ascunde nu numai luxul in care traieste dictatorul libian, dar si buncarul construit de acesta pentru a se proteja de revoltele populare, informeaza El Mundo.

Buncarul lui Muammar GaddafiFoto: Captura YouTube

Palatal este situat la periferia orasului, fiind inconjurat de o serie de gradini. Interiorul, jefuit acum de rebeli, adaposteste o piscina acoperita, o sauna si jacuzzi pentru uzul personal al liderului libian, dar si al invitatilor sai, potrivit Al-Jazeera.

Dincolo de luxul afisat in exteriorul sau, palatul de la Benghazi ascunde si un buncar de razboi, dictatorul libian fiind obsedat de securitate.

Adapostul a fost proiectat astfel incat Gaddafi sa isi poata lua toate masurile de securitate posibile, putand sa se ascunda in acest loc luni de zile, fara sa intampine nicio problema.

Buncarul este dotat cu sisteme de ventilare a aerului, alarma pentru incendiu, pompe de apa si o scar ace serveste ca iesire de urgent, astfel incat Gaddafi sa beneficieze de toate elementele necesare pentru a se proteja. ​