Cluburile de striptease din Rusia au început să rămână fără clienți după mobilizarea decretată în luna septembrie de către Vladimir Putin, însă situația nu provoacă doar nemulțumiri în rândul dansatoarelor.

Striptease in RusiaFoto: Igor Rustak / Sputnik / Profimedia Images

Situația a fost relatată de canalul rusesc independent SOTA, cel care săptămâna trecută arăta și cum Rusia încearcă să-i convingă pe migranții din țară să intre în forțele armate, și sesizată pe pagina sa de Twitter de către cercetătorul independent Chris Owen.

Owen amintește că și Baza, un alt cunoscut canal de Telegram rusesc, a scris anterior că mobilizarea ordonată de Vladimir Putin pe 21 septembrie a stricat piața pentru cluburile de striptease din Moscova, care au acum mai puțin clienți, dar mai multe dansatoare care și-au căutat un loc de muncă după ce partenerii lor au fost uciși în război și ele au rămas fără o sursă de venit.

Situația este cu atât mai atipică întrucât mobilizarea s-a desfășurat asimetric în Rusia, ea părând să fie pe scară largă în provinciile sărace ale țării, în timp ce marile orașe ca Moscova și Sankt Petersburg au fost tratate mai indulgent pentru a nu provoca proteste majore.

Însă SOTA notează acum că impactul războiului pare să fie și mai complicat decât se credea anterior, în special pentru cluburile de striptease din capitala rusă, chiar dacă numărul clienților lor a început să scadă imediat după ce Vladimir Putin a declanșat războiul din Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

Dansatoarele exotice din Rusia văd și partea plină a paharului

Cu toate acestea, situația nu a provocat doar nemulțumiri în rândul dansatoarelor, unele angajate de la un club de lux din Moscova relatând că mobilizarea i-a scăpat de majoritatea clienților care aveau un comportament nepotrivit.

„Noi îi împărțim pe bărbați în cei adecvați și cei nu chiar. Și, să fiu sinceră, cei din a doua categorie lipsesc în cea mai mare parte acum. Probabil sunt la război”, a relatat una dintre dansatoare pentru SOTA.

„La sfârșitul lunii septembrie și în octombrie la noi au venit băieți care ne-au spus 'Asta e, de mâine trebuie să luptăm, haide, dansați pentru noi'. Dar în mare pentru noi a devenit mai liniștit să lucrăm. Cei mai neplăcuți clienți nu mai au timp pentru striptease acum”, a explicat ea.

SOTA scrie de asemenea că deși veniturile cluburilor de striptease au scăzut, proprietarii lor au reușit să compenseze temporar acest lucru în ultimele zile mulțumită creșterii numărului celor care le trag pragul pentru „tradiționala” vizită la dansatoare înaintea Anului Nou.

Urmărește ultimele evoluții din a 306-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.