Alertele de raid aerian au fost auzite, din nou, în Harkov, în noaptea de vineri spre sâmbătă, urmate de explozii puternice, transmite Ukrinform. Focul unui incendiu masiv poate fi văzut din diferite părţi ale oraşului.

Imagine din HarkovFoto: Ilie Pintea/RRA

UPDATE: Rachete de la un sistem sol-aer S-300 au distrus o parte a unei instituții de învățământ în urma unei lovituri lansate în primele ore ale zilei de sâmbătă, au declarat autoritățile locale, potrivit The Guardian.

Pompierii au stins incendiul provocat în urma bombardamentului și nu au fost raportate victime, au precizat autoritățile.

-------

Potrivit Suspilne, sirenele de raid aerian au început să sune în jurul orei 02:00. În jurul orei 02:23, locuitorii din Harkov au început să raporteze pe reţelele de socializare despre explozii puternice.

Unele canale locale Telegram au postat fotografii care arată un incendiu masiv izbucnit în urma exploziilor într-unul dintre cartierele din Harkov. Focul poate fi văzut din diferite părţi ale oraşului.

Până în prezent nu au fost publicate informaţii oficiale.

În dimineaţa zilei de vineri, trupele ruseşti au lansat un atac cu rachete asupra Harkovului. Ca urmare, o clădire cu două etaje şi o clădire a instituţiei de învăţământ superior au fost avariate.

Tot vineri, armata rusă a lansat un atac cu rachete asupra oraşului Bohodukhiv, notează news.ro.

-------