Dupa nervii si nelinistile date de exercitiul democratic, care presupune alegeri libere, Ovidiu Natea a castigat inca o data sefia PSD Mures. Alegerile au fost supervizate de presedintele Adrian Nastase si vicepresedintele Miron Mitrea.

Daca nu se comporta frumos, contracandidatul lui Natea, fostul sef al Finantelor, Lucian Savu, ar putea avea soarta lui Ion Vasluian. Natea, impovarat de aceasta "grea, dar onoranta suferinta", a spus ca pana in toamna organizatia Mures trebuie sa-si gaseasca alt dirijor.

Si PSD Mures are propriul sirian, Mahomed, la Tarnaveni.

Ploaie rece si coliva, aceasta este atmosfera in care au debutat, sambata, lucrarile Conferintei Judetene a PSD Mures. In timp ce membrii emotionati il asteptau pe liderul de la Bucuresti, prin fata salii unde s-a desfasurat conferinta defilau cateva doamne indoliate cu farfurii cu coliva in maini.

Mai putin superstitiosi, politicienii au considerat asta de bine, unii chiar sperand ca este semnul ca gloria actualilor lideri va apune, ceea ce nu a fost sa fie. Respectabila adunare s-a dovedit a fi o masina de vot care s-a conformat dupa cum clipea Natea, aplaudandu-i sau boicotandu-i pe oratori.

Intamplator sau nu, pe hol se vindea cartea "Somnambulismul principiilor", care nu a avut mare trecere.

Sosirea lui Adrian Nastase, in de-acum binecunoscuta-i tinuta, helanca si sacou, brat la brat cu Ovidiu Natea a fost ca o recomandare pentru delegatii care urmau sa voteze.

De la tribuna, Nastase a facut un puternic, dar neconvingator pentru unii, apel la unitate, dar a mai spus ca vrea sa vada sali pline de pesedisti entuziasmati, nu blazati din cauza pierderii puterii.

Sirianul din PSD Mures

La propunerile facute delegatiilor pentru Consiliul Judetean a surprins aparitia unui sirian, Mahomed Keir Barmou, care reprezinta organizatia din Tarnaveni. Prezenta lui a fost aproape trecuta cu vederea, el insusi fiind foarte speriat si crispat atunci cand presa l-a luat in vizor.

Mahomed Barmou chiar a vrut sa iasa din PSD la declansarea scandalului Omar Hayssam, insa se bucura de foarte mare incredere in randul organizatiei.

Prin urmare, i s-a incredintat si aceasta misiune, de a reprezenta Tarnaveniul la nivel judetean, alaturi de primarul Octavian Popa, acesta din urma starnind nemultumirea lui Vasile Chis, presedintele PSD din localitate.

Mahomed Keir Barmou a acceptat sa explice conjunctura care l-a facut membru PSD: "Sunt in Romania de 22 de ani si in 1999 m-am inscris in PSD. Am terminat Medicina si de 12 ani locuiesc in Tarnaveni. Nu-l cunosc pe Omar Hayysam, nici nu merg la Bucuresti, eu imi vad de treaba mea la Tarnaveni. Eu sunt un om retras".

"Multumesc pentru incredintarea grelei, dar onorantei suferinte de a fi presedintele PSD Mures. Pana in toamna sper sa gasim un lider care sa preia misiunea de dirijor al organizatiei judetene", a spus Ovidiu Natea, dupa realegerea lui in functie.

Celalalt contracandidat, deputatul Pavel Todoran, a stralucit prin banalitate si dorinta de a pierde in fata lui Natea. A fost o conferinta care a lasat foarte multe semne de intrebare.

Daca la inceput se vehicula ideea ca Savu este omul lui Natea, schimbul de replici dintre cei doi denota fie ca sunt dusmani de moarte, fie ca sunt niste actori de calibru.