Vechea conducere a PRM Cluj-Napoca a fost scoasa drept tap ispasitor pentru pierderea alegerilor locale. Cei mai cunoscuti lideri ai acesteia au fost inlocuiti la un an dupa consumarea evenimentelor.

Se pare, insa, ca nu doar rezultatele slabe obtinute la scrutinul de acum un an au contat in luarea deciziei, ci si prietenia dintre acestia si fostul deputat PRM Dan Brudascu, ajuns in prezent vicepresedinte al Partidului Conservator Cluj.

Masurile se suprapun peste consecintele conflictului latent dintre secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, si presedintele organizatiei judetene a acestui partid, deputatul Petru Calian.

Trei dintre cei mai cunoscuti lideri ai organizatiei municipale nu mai fac parte nici macar din Consiliul PRM Cluj-Napoca.

Este vorba de fostul presedinte al organizatiei, Liviu Chiorean, de fostul prim-vicepresedinte, Iuliu Pop, precum si de liderul grupului fostilor membri ai PUNR care l-au urmat pe Gheorghe Funar in PRM, consilierul local Eugen Pop, unul dintre cei mai fideli sustinatori ai fostului primar.

Locul lor a fost luat de lideri din noua garda a partidului lui Vadim Tudor, considerati drept "oamenii lui Calian".

Asa ar fi noul presedinte al organizatiei municipale, consilierul judetean Marinel Andro, fostul sef al serviciului de paza de la Primaria Cluj-Napoca din perioada in care functia de primar era detinuta de Funar, secondat de consilierul local Mircea Petric, unul dintre cei care au conceput si au condus campania electorala a filialei pentru alegerile generale.

In toamna anului trecut, pe fondul unui recul la nivel national, organizatia judeteana a PRM a obtinut un mandat de senator si doua de deputat, cu un mandat de deputat mai putin decat in anul 2000.

Ulterior, unul dintre deputatii alesi pe listele partidului, Mircia Giurgiu, a fost exclus din formatiunea politica pe motiv ca organizatia sindicala din care provenea, Blocul National Sindical, semnase un protocol de sustinere cu Alianta "D.A.".

Prin schimbarile de la nivelul organizatiei municipale a PRM, si-a intarit pozitia actualul presedinte al filialei judetene, Petru Calian. El va incerca sa obtina un nou mandat de presedinte la alegerile interne care vor avea loc in data de trei septembrie.

Deocamdata, Calian este marele favorit in conditiile in care doar fostul deputat Ioan Miclea si-a mai anuntat intentia de a candida pentru conducerea organizatiei judetene. Miclea, care este pastor penticostal in Statele Unite ale Americii, detine in prezent functia de vicepresedinte al filialei PRM.

La alegerile din noiembrie 2004, acesta a candidat pe prima pozitie depusa de partid pentru Camera Deputatilor in judetul Salaj, insa nu a reusit sa fie reales in Parlament.