Comisarul sef al Comisariatului pentru Societatea Civila - Biroul Judetean Salaj, Aurelia Stan, de 48 de ani, a fost retinuta, in cursul zilei de 24 august, de catre politistii salajeni, in urma unei actiuni de flagrant, pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta.

Conform datelor IPJ Salaj, femeia a pretins suma de 500 Euro de la L.M., din localitatea Cizer, in schimbul banilor aceasta promitandu-i ca va interveni pe langa lucratori, din cadrul Inspectoratului de Politie Bihor, unde barbatul este verificat in legatura cu introducerea in tara a unui autoturism.

Politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, impreuna cu cei de la Serviciul de Informatii si Protectie Interna Salaj si un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj i-au organizat femeii un flagrant, cei 500 de Euro fiind gasiti ulterior asupra ei.

In calitatea pe care o avea, de comisar sef al Comisariatului pentru Societatea Civila, Aurelia Stan trebuia sa lupte chiar impotriva abuzurilor si coruptiei. In schimb, in discutiile cu cetatenii care se prezentau la Biroul Judetean, femeia a lasat sa se inteleaga ca are relatii bune cu diversi sefi de institutii din judetul Salaj, si nu numai, si ca astfel le poate rezolva problemele.

Din informatiile pe care IPJ Salaj le mai detine, rezulta ca Aurelia Stan a mai pretins si primit sume de bani, cuprinse intre 500 si 1.000 de Euro, de la alte cinci persoane din Zalau, in schimbul promisiunii ca le va rezolva problemele pe care le aveau la diferite institutii din Salaj.

Aurelia Stan a fost prezentata, in cursul zilei de ieri, instantei de judecata, cu propunerea de arestare preventiva, judecatorii fiind de acord, dupa mai multe ore de dezbatere, cu solutia arestarii preventive pe 29 de zile. Pedeapsa pentru infractiunea savarsita este inchisoarea, cuprinsa intre 2-10 ani.