Lucratorii Serviciului de Investigatii Criminale din Giurgiu au depistat si anihilat o ampla retea de traficanti de carne vie care actiona de o perioada de timp pe raza municipiului. Cei 9 traficanti, cercetati in prezent in stare de libertate, ademeneau tinere din Moldova si Bucuresti, promitandu-le locuri de munca in Italia si Spania.

Odata ce acestea cadeau in plasa intinsa de proxeneti, erau obligate sa se prostitueze, la inceput in Giurgiu, unde efectuau "ucenicia" sub amenintarea unor batai crunte, iar apoi in strainatate, sub o stricta supraveghere. Fetele erau sechestrate si obligate sa produca bani pentru proxeneti, dupa care erau vandute altor grupuri.

Dupa primele cercetari si declaratii ale unor fete, se pare ca proxenetii au reusit sa colecteze peste 200.000 de euro. Una dintre fete a fost sechestrata in Italia timp de 8 luni, perioada in care nu a putut lua legatura cu familia. Pentru fapta lor, cei 9 proxeneti risca o privare de libertate de pana la 15 ani pentru trafic de carne vie.