Vicepresedintele la nivel national al PSD, Nicolae Vacaroiu, a anuntat ca membrii din conducerea organizatiei aradene a partidului ar putea fi schimbati din cauza ineficientei care caracterizeaza activitatea lor. Liderul social-democrat a spus ca filiala se inscrie, alaturi de alte trei din tara, in grupul celor cu "foarte mari probleme".

"Despre PSD Arad as fi vrut sa spun cuvinte frumoase. Din pacate, este o organizatie in care trebuie sa se implice si Biroul Permanent Central, pentru a o reface, a o dezvolta, a aduce tineri, si in felul acesta a o creste. Avem trei-patru organizatii care sunt departe de ceea ce ne dorim, unde lucrurile nu merg bine", a afirmat Vacaroiu.

Declaratia facuta de liderul PSD a scos la iveala, insa, o lupta dintre presedintele filialei aradene, Dimitrie Musca, si senatorul Dan Ungureanu, fost prefect al judetului in mandatul trecut. Astfel, Musca a spus ca Vacaroiu a facut o serie de afirmatii fara a cunoaste situatia reala din organizatie, ci doar din cele spuse la Bucuresti de parlamentar.

"Cu domnul Vacaroiu nu am vorbit niciodata. Atunci de unde sa stie el ce se intampla la Arad? Este clar ca toate acestea sunt pregatite de Ungureanu, care face ce vrea la Bucuresti. Oricum, el nu mai are audiente la mine. Dar vreau sa spun ca in organizatia PSD din Arad este liniste", a declarat Dimitrie Musca.

Afirmatiile presedintelui filialei aradene sunt intarite si de declara-tia lui Nicolae Vacaroiu, care a spus ca Ungureanu este un senator de mare calitate si activ si care are "forta de a conduce". Liderul national al social-democratilor a adaugat ca actuala conducere a organizatiei va fi invitata la Bucuresti pentru discutii.

"Discutiile se poarta la nivelul Biroului National Central. Vom invita si conducerea filialei de la Arad, dupa care vom lua masurile care se impun. Dizolvarea filialei este una dintre variantele posibile", a completat Vacaroiu.

Ungureanu nu vrea sa fie presedinte

Cu toate acestea, senatorul Dan Ungureanu a spus ca nu doreste sa preia conducerea organizatiei judetene. "Eu cred ca domnul Vacaroiu si-a exprimat un punct de vedere personal pentru care va trebui, poate, sa dea explicatii. Eu exclud o dizolvare a organizatiei PSD Arad.

Eu il voi respecta in continuare pe presedintele Dimitrie Musca si precizez ca nu voi accepta preluarea conducerii organizatiei in cazul in care se va ajunge in situatia asta", a adaugat parlamentarul.

Musca nu se teme de schimbare

Totodata, Dimitrie Musca a afirmat ca nu se teme de o eventuala schimbare a sa din functie, iar daca va fi demis, nu va regreta. "Eu am venit la conducerea organizatiei pentru ca am fost rugat. O eventuala schimbare a mea trebuie nu poate fi luata fara a fi consultati oamenii din filiala, iar acestia nu sunt de acord sa plec eu", a completat liderul organizatiei judetene.

O alta varianta vehiculata la nivel central al partidului pentru preluarea sefiei PSD Arad este Ioan Cuzman, presedintele Societatii de Investitii Financiare Banat-Crisana. Insa, Musca a spus ca acesta nu doreste o asemenea functie. "Cuzman nu vrea sa fie presedinte al filialei.

Noi i-am mai propus aceasta functie, dar el a refuzat categoric", a mai spus liderul social-democrat la nivel judetean.

De asemenea, conducerea centrala a PSD va trebui sa ia in discutie si contestatiile depuse de cei care au fost exclusi anul acesta din organizatie. Printre acestia se afla si fostul secretar executiv al filialei, Rodica Borza, care s-a aflat la originea depunerii contestatiei.

De asemenea, Vacaroiu a spus ca stie despre aceasta constestatie, dar nu a precizat data la care va fi luata in discutie.