Dascalii botosaneni vor intrerupe activitatea pe parcursul a doua zile, intrucit cele doua sindicate locale din invatamint au programate protestele in zile diferite.

Profesorii afiliati la Sindicatul Invatamintului Preuniversitar Botosani au anuntat intreruperea spontana a activitatii pe perioada a doua ore in cursul zilei de marti, in timp ce, cei care fac parte din Liga Sindicatelor din Invatamint au programat o greva de avertisment de doua ore, miercuri, 26 octombrie.

Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani, a declarat ca a anuntat deja Inspectoratul Scolar Judetean cu privire la declansarea acestui protest, propunind recuperarea celor doua ore de curs pe parcurs, de catre toate cadrele didactice care se vor alinia la aceasta actiune de protest.

"Cadrele didactice vor supraveghea elevii la clasa, insa nu vor desfasura activitati didactice", a spus Maria Tiprigan. Protestatarii solicita alocarea prin Legea bugetului de stat pe anul 2006 a unui procentaj de 6% din Produsul Intern Brut pentru invatamint, o rectificare de buget de 850 miliarde de lei pentru finantarea de baza a universitatilor pe anul in curs.

Daca nici aceste actiuni nu vor avea efectul scontat, va fi declansata greva generala pe termen nelimitat.