Desfiintarea Consiliului Judetean (CJ) pare sa fie noua incercare a coalitiei guvernamentale de a sparge controlul PSD asupra institutiei.

Prefectul Cristian Roman a cerut CJ sa revina asupra hotaririlor privind taxele si tarifele incasate de Directia Judeteana de Drumuri si Poduri (DJDP) si numirii administratorului special de la societatea "Drumuri si Poduri ", despre care v-am relatat in numarul anterior, dar, in plus, contesta si actul prin care Geanina Pintilii a fost numita director interimar al DJDP.

"Stiti foarte bine ce se poate intimpla la trei hotariri anulate in instanta. Interesul meu este sa se respecte legea. Nasul imi este suficient de lung incit sa imi permita legea sa intervin in astfel de cazuri ", a declarat prefectul Cristian Roman.

Acesta stie ca o parte din hotaririle in cauza au fost votate si de consilierii PNL, PD si PC, dar spune ca nu tine cont de asa ceva, pentru ca, "daca nu e legal, nu e legal

Este posibil ca si acesta si alti reprezentanti ai Aliantei D.A. sa speculeze o prevedere din legea administratiei publice locale in care se arata ca presedintii de CJ isi pierd mandatul in cazul semnarii a trei dispozitii anulate de instanta, si o alta, referitoare insa la consiliile locale, in care se arata ca acestea se desfiinteaza daca trei hotariri sint declarate nelegale de instanta intr-o perioada de trei luni.

O parte din articolele privitoarea la consiliile locale sint valabile si la cele judetene, insa Constantin Contac, presedintele CJ, sustine ca nu si aceea referitoare la hotaririle anulate de Tribunal. "El n-are treaba cu hotaririle, ci doar cu dispozitiile.

Nu desfiinteaza el Consiliul ", a afirmat Constantin Contac, care a mai aratat ca CJ poate fi dizolvat doar daca la trei sedinte ordinare consecutive nu aproba nici o hotarire.

Potrivit legii, daca un consiliu judetean se desfiinteaza, atunci se organizeaza alegeri anticipate, iar noii consilieri desemnati trebuie sa isi aleaga un alt presedinte si alti doi vicepresedinti.

De asemenea, prefectul Cristian Roman intentioneaza sa convoace Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), unde este presedinte si cu votul acestuia sa retraga 12 miliarde lei vechi din banii acordati DJDP pentru refacerea unui drum de la Avrameni avariat de inundatii si sa redirectioneze banii spre consiliile locale.

Primul reprezentant al Guvernului in judet este nemultumit ca lucrarile inca nu au inceput si nici macar nu a fost atribuita investitia. "Daca ei se joaca cu mine, ma joc si eu cu ei. Dau banii la primarii, ca saracii abia asteapta. Raminem in c... gol si vin firme din alte judete sa faca lucrarile ", a izbucnit ieri Cristian Roman, adaugind ca "eu stau si ma rog de madam de la Drumuri, care mai sta si ilegal acolo ", facind referire la Geanina Pintilii, seful de la DJDP.

Atit aceasta cit si presedintele CJ au subliniat ca prefectul nu poate retrage finantarea acordata. "Nu sint banii lui taica-sau. Ce, nu ii ajunge cite lucrari a dat prin incredintare directa? Vrea sa dea iar la Codin sau la Victor Construct? Am toate datele adunate ", a rabufnit si Constantin Contac.

El contesta si licitatia organizata de Prefectura pentru reabilitarea Palatului Administrativ, sustinind ca nu a fost cooptat un reprezentat al CJ in comisie si ca anuntul nu a fost publicat in Monitorul Oficial