Administratorul unei societati comerciale din municipiul Alba Iulia este acuzat de un cetatean belgian de origine romana de inselaciune, fals in acte si amenintare, ca urmare a nerespectarii unui contract privind constructia unei locuinte, in valoare de 42.000 de euro.

Administratorul se numeste Daniel Filipescu, este fiul unui fost senator PSD din judet si detine firma "Cordial Plus" SRL Alba Iulia.

Cetateanul belgian Florin Stefaniuc a depus la Inspectoratul Judetean de Politie, la inceputul lunii iunie 2005, o plangere in care acuza nerespectarea de catre firma lui Daniel Filipescu a unui contract incheiat in 8 aprilie 2004.

Potrivit lui Stefaniuc, care a achitat in avans valoarea imobilului, locuinta trebuia finalizata in termen de 140 de zile de la incheierea contractului, respectiv in septembrie 2004. In perioada respectiva, Stefaniuc a fost plecat in Belgia, la intoarcere constatand ca imobilul nu este gata si ca ceea ce s-a construit pana la momentul respectiv nu corespundea din punct de vedere tehnic.

"Anul trecut am semnat cu "Cordial Plus" un contract pentru constructia unei case si am platit suma de 42.100 euro. Imobilul trebuia finalizat in septembrie 2004. Locuinta nu este finalizata nici acum. La solicitarea mea de a mi se returna banii, patronul firmei a recurs la amenintari", a declarat Florin Stefaniuc.

Sotia belgianului a spus, la randul ei, ca a luat legatura cu patronul societatii, dar ca acesta a refuzat sa discute cu ea si ca ar fi amenintat-o.

Expertiza tehnica

Stefaniuc a comandat si o expertiza tehnica la o firma specializata pentru a constata daca ceea ce s-a construit pana acum respecta normele legale in vigoare.

Concluzia expertizei este ca ceea ce s-a construit trebuie demolat. Astfel, s-a constatat lipsa fundatiilor de sub peretii superiori, nerespectarea adancimii de fundare, lipsa centurii interioare, nearmarea placii pardoselii, lipsa hidroizolatiei exterioare a peretilor etc.

In schimb, patronul societatii respinge acuzatiile cetateanului belgian si sustine ca scandalul a pornit de la divortul care ar fi avut loc intre Stefaniuc si sotia acestuia.

"Contractul prevede finalizarea imobilului in termen de 140 de zile de la data obtinerii tuturor autorizatiilor. Acestea au fost obtinute abia in aprilie 2005. Am oprit lucrul in august 2004 cu amandoi la masa. A ramas atunci ca se va continua ridicarea imobilului dupa ce se va incheia divortul. A venit apoi la mine si mi-a spus ca a divortat si ca sa ma descurc cu sotia lui.

Intre timp, relatiile mele cu el au fost de prietenie. A aparut apoi cu santaje ca sa-i dau banii. Nu stiu de ce nu se adreseaza Justitiei", a spus Daniel Filipescu.

Politia si Parchetul lucraza la dosar

Comandantul IPJ, comisarul Tudor Grindean, a afirmat ca cercetarile in acest caz sunt efectuate de serviciul de investigare a fraudelor, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Alba. El a completat ca o solutie la plangerea belgianului se va da in cel mai scurt timp.

Cei doi cetateni care se considera inselati au mai spus ca daca autoritatile din Alba Iulia nu isi vor face datoria, vor intra in greva foamei in fata sediului Ambasadei Belgiei la Bucuresti.