Mai multe cadre din Inspectoratul de Politie al judetului Arad au fost sanctionate disciplinar, anul acesta, iar trei agenti au intrat in atentia Parchetului. Astfel, in primele noua luni din 2005 au fost sanctionati doi ofiteri si 27 agenti.

In plus, au fost confimate de catre parchete trei sesizari impotriva cadrelor de politie, prin punerea in miscare a actiunii penale, la dispozitia unitatii, impotriva agentului principal Calin Gheorghe Covaci. Acesta este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscala si nerespectarea dispozitiunilor legale privind operatiunile de import-export.

De asemenea, a fost inceputa urmarirea penala impotriva agentului Adrian Buiuc, pentru talharie, si a agentului-sef adjunct Aurelian Lucian Burzo, pentru punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat.

Totodata, in cadrul unei actiuni coordonate de seful IPJ, subcomisarul Ioan Dascalu, unul dintre agentii din cadrul Serviciului Criminalistic al institutiei a fost prins sub influenta alcoolului la volan.

Potrivit celor afirmate de purtatorul de cuvant al Politiei aradene, subinspectorul Camelia Tuduce Berar, la volanul masinii se afla agentul sef-adjunct Danut B. La testarea cu aparatul etilotest, a rezultat 1,06 mg /l de alcool in aerul respirat. Agentul a fost dus de colegii lui la Spitalul Clinic Judetean pentru a i se preleva probe in vederea determinarii alcoolemiei.

Dupa teste a rezultat o alcoolemie de 1,45 g/mie, respectiv 1,35 g /mie. In acest caz a fost intocmit un dosar penal pe numele lui Danut B., pentru conducerea a unui autoturism cu o imbibatie alcoolica peste limita legala admisa.

Tot anul acesta, inspectorul principal Cosmin Opris a fost destituit din IPJ printr-un ordin semnat de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Aceasta sanctiune a venit dupa ce conducerea institutiei a propus destituirea din functie a ofiterului pentru mai multe incalcari ale normelor de conduita, savarsite in timp ce acesta se afla anchetat pentru trafic cu autoturisme.

Opris a fost cercetat dupa ce un student israelian l-a denuntat ca i-a vandut un autoturism fara acte legale.

Recent, adjunctul sefului de Politie a municipiului Arad, pe linie de ordine publica, si seful Biroului de Ordine Publica au fost eliberati din functie pentru indeplinirea necorespunzatoare a atributiilor de serviciu. Sanctiunile au fost aplicate dupa ce seful IPJ a dispus efectuarea unui control tematic pe linie de ordine publica la Politia municipala.