Presedintele Consiliului Judetean va cerere ministrului Administratiei si Internelor demiterea prefectului Cristian Roman. Constantin Contac s-a aratat intrigat de declaratiile facute in urma cu o zi de reprezentatul Guvernului in teritoriu, sustinind ca acesta dezbina activitatile facute in judet si ca este un opozant al lucrurilor bune.

Mai mult, presedintele Consiliului Judetean a adresat mai multe acuzatii dure la adresa prefectului Cristian Roman, sustinind ca acesta a facilitat accesul unor firme in lucrarile de infrastructura in interes personal, ca a infometat copii din centrele de plasament si a blocat salariile asistentilor maternali, implicit a profesorilor, ca a distrus sistemul sanitar, cel de ordine publica si cel

juridic, pentru ca a dorit sa puna sefi dupa bunul plac. Constantin Contac spune ca va cere, printr-o adresa, la care va atasa si documente justificative, demiterea prefectului de Botosani. "El se crede un sef al judetului, insa dinsul trebuie sa vegheze ca legile sa se respecte.

Acuzatiile aduse de domnul prefect ma determina sa fac o informare ministrului Vasile Blaga si sa atasez si documente prin care sa aduc la cunostina ce activitate face prefectul si cum obstructioneaza dezvoltarea judetului Botosani. Dinsul nu a contribuit nici la un proiect, nu are nici un merit legat de magistrala de gaz.

Umbla dupa fel de fel de motivatii sa dea posibilitatea sa se laude", a spus Contac. Acesta sustine ca nu era treaba prefectului sa se bage in contractari si gasirea unor constructori pentru lucrarile de infrastructura calamitate.

Presedintele CJ mai spune ca detine unele afirmatii precum ca, locuintele care s-au facut pina acum au fost dirijate cu dedicatie catre firma Codin, in ciuda faptului ca dinsul a facut cunoscut prefectului lucrarile de proasta calitate facute de firma respectiva. "In loc sa vada ca sunt firme care incearca sa jecmaneasca, el trimite pe un anume Scripca sa-mi faca mie dosar.

Face trimitere catre locuitorii din Botosani, pentru ducerea in eroare ca doreste ca lucrarile sa fie in Botosani . In loc sa urmareasca sa tina legatura cu CJ, sa veghem asupra calitatii proiectelor, asupra incadrarii a fondurilor in unele limite, forteaza nota numai de dragul de a-si vedea firmele pe care el le sustine, sa le vada ca au acoperire in lucrari.

Nu zic ca face treaba aceasta de dragul patriotismului", a adaugat Contac. Acesta spune ca de acum inainte va purta discutii cu prefectul doar prin intermediul Ministerului Administratiei si Internelor si ca, chiar daca acesta doreste inlaturarea lui de la sefia CJ, nu va reusi acest lucru. "Nu scapa de mine nici in mormint.

Nu tin la funtia de presedinte, insa ma voi lupta pentru fiecare banut public sa se justifice", a incheiat Contac. La rindul sau, prefectul Cristian Roman spune ca afirmatiile presedintelui Constantin Contac sunt hilare si ca totul s-a facut legal si in totala transparenta. "Eu nu ma tem de nimeni. Eu nu sunt subordonatul lui, ci reprezentantul Guvernului. Nu vreau sa lovesc in Paul Popa.

Cineva imi spunea ca statea smirna in fata lui. Eu am lucrat legal. Prefectura nu este corpul de control al CJ. Desi limbajul incepe sa devina obscen, ii aduc aminte domnului Contac, ca avem functii de demnitari si nu trebuie sa ne coborim la nivel suburban", a concluzionat prefectul.