Contractul de parteneriat public-privat incheiat intre Consiliul Judetean Hunedoara cu o firma reprezentata de omul de afaceri Sever Muresan, in vederea construirii unui aeroport la Saulesti, trebuie sa mai astepte. Presedintele filialei din judet a Partidului Popular Crestin-Democrat a dezvaluit, ieri, ca terenul respectiv face obiectul unui proces, astfel ca nu poate fi deocamdata folosit.

In data de 22 august, CJ a incheiat un contract cu societatea "Asset Management System" SA Bucuresti Ð Groupe "Fibelfin" Luxemburg, reprezentata de Sever Muresan, in vederea construirii Aeroportului Saulesti si a amenajarii drumului cu rang de autostrada Sintuhalm - Hunedoara. "Asset Management" a fost castigatoarea licitatiei organizata de CJ, la care s-au prezentat trei firme.

Valoarea contractelor este de 1.300 de miliarde lei, din care 20 la suta reprezinta contributia administratiilor publice judetene si locale. Pentru reabilitarea DJ 687, pe portiunea mentionata, valoarea contractului este de 43.661.530, 70 lei, din care 80 la suta, adica 34.929.224,60 lei, reprezinta partea pe care trebuie sa o investeasca executantul.

In plus, 3 la suta din aceasta suma trebuie depusa intr-un cont in favoarea CJ, reprezentand garantie de buna intentie.

Pentru Aeroportul Saulesti, valoarea investitiei este de 82.995.657 lei, iar conditiile sunt similare cu cele anterioare. Pentru amortizarea investitiei, firma lui Sever Muresan are drept de exploatare pentru o perioada de 25 de ani, aspect stipulat in contractul semnat de cele doua parti.

Pentru amenajarea aeroportului a fost intocmit deja studiul de fezabilitate, de catre singura firma din Romania autorizata in acest sens si a fost depusa de catre "Asset Management System" scrisoarea de garantie de 3 la suta din valoarea lucrarii.

Lucrurile par sa meaga foarte bine, dar intr-o conferinta de presa desfasurata la Petrosani, presedintele PPCD Hunedoara, Emil Danci, a afirmat ca terenul pe care urmeaza sa fie construit Aeroportul Saulesti este in litigiu.

"Este o problema cu investitia de la Saulesti, in ceea ce priveste terenul. Primaria Simeria si localnicii din Santandrei se afla in litigiu si nu s-a dat inca o sentinta definitiva de catre instanta", a spus politicianul. Presedintele CJ, Mircea Ioan Molot, l-a contrazis, insa, pe Danci, precizand ca "terenul in cauza este domeniu de interes public".