Tise a inmanat ieri si primul pasaport eliberat in regim de urgenta, conform noilor termene instituite la nivelul celuilat serviciu comunitar de la nivelul prefecturii.

Pana in prezent, o inmatriculare provizorie dura sapte zile, una definitiva zece zile, in timpt ce eliberarea unui permis de conducere se facea in trei zile. Cetatenii au sesizat in repetate randuri fostilor prefecti, Valentin Cuibus si Mihail Hardau ineficienta serviciului public de inmatriculari auto, cozile interminabile de la toate ghiseele precum si lipsa unui birou de informatii.

Totusi, prefectura nu a reusit mai mult decat sa iasa in fata cu un proiect de modernizare a sediului Sevicului Public Comunitar Regim Permise si Inmatricularea Vehiculelor Cluj. Modificarea termenelor de eliberare a numerelor de inmatriculare, respectiv a permiselor de conducere au ramas doar la stadiu de intentie, fostul prefect, Mihail Haradu, n-a mai avut timp sa-si asume aceste modificari.

Inmatriculare definitiva in trei zile

De saptamana viitoare se va schimba atat programul de la serviciul de inmatriculari, cat si timpii de eliberare. "Cel mai tare m-a enervat sticla din fata ghiseelor. De asemenea, cozile interminabile sunt o problema in intampinarea careia am venit. Din 5 decembrie am dispus un program de lucru in doua schimburi. Vom crea si un birou de informatii.

Totodata, se vor face opt angajari in cadrul serviciului, incepand cu luna urmatoare", a declarat prefectul. El si-a asumat si proiectul de modernizare a sediului Serviciului Public Comunitar Regim Permise si Inmatricularea Vehiculelor Cluj, promitand demararea, din martie 2006, a lucrarilor de inaltare a cladirii cu doua etaje.

"Cand va fi gata cladirea vor fi eliminati si intermediarii, urmand ca cetateanul sa nu mai fie obligat sa se plimbe intre primarie, politie si CEC. De la anul, in cadrul cladirii se vor amenaja birouri ale acestor institutii unde se pot plati taxele aferente inmatricularilor si permisului de conducere", a adaugat Tise.

Conform grilei gandite de Tise, inmatricularile provizorii se vor realiza pe loc, cele definitive in termen de trei zile, iar permisul de conducere se va elibera in 24 de ore de la promovarea examenului.

Totodata, el a tinut sa inmaneze personal, primul pasaport eliberat in regim de urgenta conform noilor termene pe care le-a instituit saptamana trecuta, in dorinta de a demonstra ca sistemul este functional.