Sambata, 26 noiembrie, s-a desfasurat la Giurgiu Conferinta Ligii Alesilor Locali ai PNL pe Regiunea Sud Muntenia, la care au participat reprezentanti ai alesilor locali din judetele componente ale regiunii: Arges, Dambovita, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman.Scopul principal al acestei conferinte a fost alegerea prin vot a vicepresedintelui Biroului Permanent al regiunii Sud

Muntenia, a membrilor in Biroul Permanent si Comitetul Executiv si a doi membri supleanti.Si-au exprimat dorinta de a candida la postul de vicepresedinte Lucian Iliescu, din partea judetului Giurgiu, si Raducu Filipescu, din partea judetului Calarasi.

Pentru a se evita ca vreun judet sa nu aiba reprezentanti in conducerea regiunii, s-a luat decizia ca pe lista de vot sa fie trecuti cate un reprezentant din fiecare judet component al regiunii Sud Muntenia si, in functie de optiunile exprimate prin vot secret, sa se decida cine va ocupa functia de vicepresedinte, membrii in Biroul Permanent, in Comitetul Executiv si cei doi supleanti.Secretarul

general al Ligii Alesilor Locali ai PNL, Ionel Chirita, primar al orasului Harsova, a dat citire rezultatelor finale, consfintind "victoria" lui Lucian Iliescu, cu 157 de voturi, urmat de Ilie Balan din Teleorman, cu 125 de voturi. Contracandidatul sau din Calarasi s-a plasat in optiunile participantilor la vot pe locul 3, cu 105 voturi.

Asadar, Lucian Iliescu este vicepresedintele Ligii Alesilor Locali ai PNL, pe regiunea Sud Muntenia.

In cadrul conferintei de presa, secretarul ge-neral al Ligii, Ionel Chirita, a subliniat rolul important pe care-l joaca Liga in relatia cu Guvernul si conducerea centrala a PNL, in crearea unui cadru le-gislativ echilibrat care sa faca din administratia locala una cu valente europene, in perspectiva constituirii celor 8 regiuni de dezvoltare.

La randul sau, Raducu Filipescu a afirmat ca se impune reorganizarea agentiilor pentru dezvoltare regionala pentru ca au devenit in ultimii ani tot mai politizate. PSD, spunea Filipescu, a dirijat fonduri europene catre judetete conduse de reprezentantii sai.

Apreciind seriozitatea cu care s-au organizat lucrarile conferintei, Lucian Iliescu a spus ca rezultatul votului este in sine o recunoastere a "zestrei" cu care fiecare candidat s-a prezentat in fata alesilor locali din cele 7 judete.

"Gratie noii functii pe care o voi detine voi putea, ca membru al PNL si membru in Comitetului Director al Alesilor Locali la nivel national, orga-nism in care sunt reuniti toti alesii locali dintr-un larg spectru politic, sa promovez gandirea libe-rala in domeniul administratiei locale, eliminand obstacolele si greutatile in desfasurarea activitatii noastre.

Prin colaborare cu colegii din cadrul Ligii Alesilor Locali ai PNL, vom putea avea un punct de vedere comun pe care sa-l prezentam in Comitetul Director al Alesilor Locali si la intalnirea cu reprezentantii guvernului.", a spus Lucian Iliescu.