O parte din jocurile de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj v-au fost prezentate la inceputul acestei saptamani atat de Buna Ziua Ardeal, cat si de GAZETA de Cluj. De data aceasta revemim cu noi detalii despre jongleriile de la DRDP Cluj.

Asa cum am mai spus, DRDP este o institutie strategica pentru zona Ardealului, ea avand in subordine judetele Cluj, Bistrita, Baia Mare, Oradea, Satu Mare, Zalau si Alba.

Avand in vedere faptul ca DRDP organizeaza in decursul unui an o sumedenie de licitatii, controlul asupra acestei institutii poate aduce sume frumusele in buzunarul unor firme prestatoare de servicii in domeniu.

In vara anului trecut tavalugul "Revolutiei Portocalii" a atins si Clujul. La vremea respectiva directorul DRDP Cluj era Ioan Petrut. "Aliatii" au decis ca DRDP le poate aduce sume frumusele firmelor partenere si au hotarat inlocuirea lui Petrut din fruntea DRDP. Numai ca Petrut a plecat brusc in concediu de boala.

Or, in aceste conditii, in mod legal, el nu putea fi schimbat din functie. Alianta DA nu a tinut insa cont de acest lucru si l-a demis pe Petrut, inscaunandu-l in functia de director pe membrul PD Ion Pantelimon. Acesta din urma este un fost inginer mecanic, despre care se spune ca habar nu are ce si cum se intampla la DRDP.

Dar acest lucru a contat mai putin, intrucat Pantelimon era "portocaliu". La numai o luna dupa demiterea sa Petrut a anuntat ca va ataca in instanta demiterea sa. Fostul director al DRDP se baza pe faptul ca, potrivit Legii, nici o persoana nu poate fi demisa atata timp cat se afla in concediu de boala. si, surpriza, in Romanai Justitia functioneaza.

Asta pentru ca Petrut a avut castig de cauza atat la Judecatorie, cat si la Tribunal si Curtea de Apel, ultima dintre instante luand decizia "reinscaunarii" lui Petrut, in ciuda faptului ca decizia a stranit nemultumirea "Portocaliilor".

Astfel, la mijlocul saptamanii trecute Petrut s-a intors triumfator la DRDP, si, la propriu, l-a dat afara din biroul de director pe Pantelimon. Alianta DA a contracarat si, potrivit unor surse, era decisa sa nu piarda DRDP.

Boc, "tradus"

Imediat dupa inscaunare lui Petrut, PD a inceput sa se ingrijoreze ca va pierde controlul asupra Directiei. In aceste conditii, "democratii" au inceput sa traga sforile pentru a-l rezolva din nou pe Petrut, dar de data aceasta legal.

PD a promis convocarea unui Consiliu de Administratie (CA) care sa-l demita pe Petrut, la numai cateva ore dupa reinscaunarea acestuia. Supriza insa, CA respectiv nu a mai avut loc, in ciuda insistentelor presedintelui national al PD, Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca.

Potrivit informatiilor pe care le detinem, Boc a fost "tradus" de presedintele Basescu, "tatucul" PD, prin Aurel Balut, directorul Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi dion Romania.

Miliarde de argumente

Potrivit unor surse apropiate fenomenului, imediat dupa inscaunare, Petrut l-a vizitat pe Balut, iar acesta din urma l-a asigurat pe noul director de intregul sau sprijin. Apoi, pentru a se asigura si pe plan local de sprijin politic, Petrut l-a vizitat pe primarul Emil Boc, la Primarie.

Martorii oculari spun ca Petrut avea cu el o geanta care continea nici mai mult nici mai putin de 2 miliarde de argumente vechi.

Boc, despre care se stie ca este o persoana la care argumentele de acest gen nu "ttin" l-a expediat pe Petrut, dar nu au putut sa nu tina cont de opinia "tatucului" Basescu, care se impotrivise demiterii in forta a lui Petrut.

Ceea ce BZA nu stie, este daca Petrut s-a prezentat cu argumente similare si la Balut si daca acele argumente au functionat in cazul lui Balut.

"Pritenii Petru" si Pantelimon

In aceste conditii, Ion Pantelimon "directorul interimar"a fost facut KO de Petrut.

Cum PD a decis ca DRDP este un pilon mult prea important pentru a fi pierdut, si cum Petrut nu mai putea fi dat la o parte - potrivit principiului "daca nu poti invinge un dusman atrage-l de partea ta", PD i-a facut o oferta irezistibila lui Petrut si anume inscrierea in partidul condus de Emil Boc. Oferta pe care traseistul Petrut nu o poate refuza.

Sa curga licitatiile! Nici Pantelimon, otul de sacrificiu, nu a fost uitat. Pentru el s-a inventat o noua functie, cea de director ex executiv. Salariul vine, titulatura este tot de director, atata tot ca Pantelimon nu mai trage sforile. Nu ca ar fi facut-o inainte. In ceea ce priveste conflictul dintre Petrut si Pantelimon, acesta se pare ca este unul fals.

Zvonurile cu privire la neintelegerile dintre cei doi, au fost doar o fumigena, aruncata de Pantelimon pentru a castiga "imagine" in fata mai marilor PD.

Plimbaretul Petrut

Daca Pantelimon are un CV demn de un inginer mecanic, Petrut este un traseist politic versat. Inainte de 1989 Petrut a fost membru PCR cu functie de conducere, iar apoi a fost primar al Dejului din partea "raposatului" PUNR. In 1997, adia vantul schimbarii, asa ca Petrut a trecut la PSD.

Si, dupa cum veti vedea, acum Petrut este din nou pe punctul de a schimba macazul.