Ca politicienii se bulucesc, care mai de care, cu ajutoare sau cadouri prin azilele de batrani, orfelinate sau spitale, e un gest crestinesc, care chiar ii bucura pe cei cu care viata a fost mult prea putin generoasa. Dar aproape nici o astfel de actiune nu se desfasoara fara a contine in planificarea ei si chemarea presei. Adevarata generozitate nu are nevoie de publicitate.

Cand ai, sincer, dorinta sa ajuti pe cineva, o faci, pur si simplu, fara sa mai simti, suplimentar, nevoia de a te bate cu pumnul in piept in fata camerelor de luat vederi.

Daca, printr-o minune, in preajma si pe perioada sarbatorilor amintite, ar disparea mass-media, taind politicienilor mioritici orice posibilitate de a-si mediatiza „generozitatea", probabil ca batranii ar ramane de sarbatori tot cu ratia de la azil, diminuata de sacosele femeilor de serviciu, orfanii ar uita ca exista Mos Craciun, iar copiii bolnavi din spitale ar savura cel mult portocala primita de la vreo ruda care nu i-a uitat de tot.

„Vrem singuri, ca sa ne vedem"

Pentru marti, ziua de Mos Nicolae, tineretul liberal clujean invitase presa sa participe la momentul in care junii reprezentanti ai sagetii urmau sa ofere cadouri copiilor internati la Spitalul de Oncologie. Surpriza, in aceeasi zi si la aceeasi ora, 15, isi anuntasera un gest identic si in acelasi loc membrii clubului „Leo Bastion", un fel de aripa tanara a „Lions Club".

Numai ca la Spital au ajuns doar „tinerii lei". Cum, alaturi de acestia, liberalii nu ar mai fi fost la fel de vizibili, au luat incredibila decizie de a oferi cadourile de Mos Nicolae cu o zi mai tarziu. Cu siguranta, sarmanii copii loviti de soarta se vor bucura de a doua venire a mosului la fel ca de prima, in varianta „Leo Bastion".

Numai ca o astfel de reactie a tinerilor liberali, care nu doresc concurenta la donatii televizate, transforma intregul lor gest intr-unul facut din interes exclusiv mediatic, de dragul imaginii. Sa donati bine!

Mos dulce la Oncologie

Cei 31 de copii internati, in aceste zile, in sectia speciala a Spitalului de Oncologie au primit, din partea membrilor „Leo Club Bastion", jucarii, dulciuri, fructe si sucuri. Mai mult, tinerii „lion-isti" le-au facut surpriza de a le oferi o dupa-amiaza de desene animate proiectate pe ecran mare.

Evenimentul a fost organizat pentru a treia oara, dupa cum ne-a precizat presedintele „Leo Club Bastion", Florin Somodi. El a precizat ca vizita Mosului Nicolae la copiii internati in Spitalul Oncologic a devenit o traditie a tinerilor „lion-isti", organizata in cadrul proiectului intitulat „Clipe magice".