Ani de zile, mijloacele din mass media au incercat sa atraga atentia asupra potentialului distructiv al lui Ioan Florin Penciuc, fostul bodyguard al lui Miron Cozma si al lui Ion Iliescu.

Acesta, umblat prin scolile securitatii si avand, pentru o buna bucata de vreme, grija chiar de fortele speciale ale SPP-ului, unde a activat ca antrenor secund, responsabil cu pregatirea pentru lupta corp la corp, Penciuc are capacitatea sa administreze lovituri serioase democratiei romanesti, cel putin la fel cum a facut-o si seful sau direct, Miron Cozma.

Polemicile pe care Ioan Florin Penciuc sau reprezentantii acestuia le poarta prin intermediul Internetului demonstreaza cat se poate de clar acest lucru, fie doar si pentru simplul motiv ca reusesc sa divizeze clasa politica romaneasca.

Astfel, unul dintre ultimii politicieni care i-a luat apararea este chiar senatorul Adrian Paunescu, fostul poet de curte al ceausestilor. Acesta, in paginile revistei bilunare pe care o conduce si care se distribuie la nivel national, a oferit un spatiu larg fabulatiilor celor care ii iau apararea fostului bodyguard.

Legaturile securisto-comuniste ale lui Penciuc au declansat o reactie fireasca din partea presei romanesti, care in 26 octombrie a.c.

a acoperit aproape in totalitate evenimentul arestarii acestui infractor la Londra, cotidienele nationale de mare tiraj „Adevarul", „Romania libera", „Jurnalul national" sau „Atac" sarind la beregata celui care ar fi vrut sa se erijeze in urmasul moral al dacilor.

Aceasta, cu o impertinenta crasa din partea unui om care a fost condamnat in mai multe dosare penale, dintre care amintim aici doar cele pentru inselaciune sau spionaj, pronuntate de o instanta locala, respectiv de Tribunalul Militar.

In plus, moralitatea fostului bodyguard al lui Miron Cozma este cel putin dubioasa, avand in vedere ca acesta a fost si garda de corp a fostului prim ministru taranist Radu Vasile, cel care a generat condamnarea si incarcerarea lui Miron Cozma.

Faptul ca Penciuc a activat si intr-o tabara si in cealalta, nu demonstreaza nimic altceva decat jocul dublu al acestuia, faptul ca si-a lasat deschise cat mai multe usi pentru a-si salva pielea, chiar daca pentru a face acest lucru l-a tradat chiar pe fostul sau sef Miron Cozma.

Mai precis, toate aceste coincidente ne fac sa ne intrebam daca nu a existat chiar nici o legatura intre faptul ca, in timp ce Ioan Florin Penciuc devenea bodyguard al lui Radu Vasile, fostul sau sef, Miron Cozma, intra in puscarie ?

Cu siguranta, atunci cant Penciuc va fi returnat in tara, asa cum este normal, de catre autoritatile britanice care l-au arestat, anchetatorii numiti special pentru a se ocupa de cazul acestuia, vor fi destul de ocupati in a afla raspunsul la toate aceste intrebari si inca la multe altele.

Sa mai precizam doar faptul ca exact la o luna de la mediatizarea arestarii lui Penciuc la Londra, pe 26 noiembrie, la TVR 1, in emisiunea de stiri de la ora 14,00, au fost dezvaluite alte afaceri ilegale in care acesta a fost implicat si asupra carora autoritatile urmeaza sa-si extinda cercetarile.

In fapt, in baza unor probe, a fost dovedit faptul ca fostul bodyguard al lui Cozma a fost instigatorul principal al scandalului de la Vegas, scandal pentru care, dupa cum se stie, Cozma a fost tarat ani de zile prin tribunale.

Acum, odata ce Cozma ar putea fi eliberat conditionat, dupa ce instanta suprema a admis cerera de contopire a pedepselor fostului lider al minerilor din Valea Jiului, ne asteptam ca fostul sau bodyguard sa apara din nou in presa cu o declaratie belicoasa, asa cum ne-a obisnuit in ultima vreme.

In acest sens, mass-media romaneasca trebuie sa fie atenta la modul in care manipuleaza stirile transmise de autoritati pe marginea cazului Penciuc, pentru ca datorita pregatirii speciale a acestuia, nu este deloc exclus ca acesta sa speculeze eventualele greseli de informare pe care le-ar putea intoarce, in mod spectaculos, chiar impotriva celor care le-au lansat, asa cum s-a intamplat nu o data in ultima vreme.