Fostul secretar general al Prefecturii Cluj, Silviu Hentz, decedat recent in urma unui atac de cord, este suspectat ca a fraudat alegerile generale din anul 2004. Patru stampile electorale, una cu mentiunea "votat", o alta cu inscriptia "anulat", iar alte doua fiind stampilele rotunde a doua birouri electorale, au fost gasite intr-un sertar inchis in fostul birou al lui Hentz.

Stampilele si o tusiera au fost descoperite in momentul instalarii noului secretar general al prefecturii, actualul subprefect Cynthia Curt.

"Avand in vedere faptul ca stampilele folosite la ultimul scrutin au fost predate in baza unor procese verbale, conform reglementarilor legii electorale, in mod categoric acestea nu aveau ce cauta in biroul fostului secretar general al Prefecturii", a declarat ieri prefectul Alin Tise, care a apreciat "gravitatea acestor fapte".

Prefectul a solicitat Inspectoratului Judetean de Politie efectuarea unor verificari pentru a se stabili daca cele patru stampile au fost pierdute, furate sau excedentare. "Era o punga de stampile, mai multe, unele erau de la Prefectura, si intre ele erau si acestea cu «votat»", a declarat prefectul.

De precizat ca subprefectul Cynthia Curt se afla in a doua sa zi la locul de munca, astfel ca a avut acces la birou si cu o zi inainte de incident. Curt nu neaga. "Dar am fost doar cateva ore, sa ma familiarizez cu biroul, sa discut cu avocatii", a declarat subprefectul.

Persoana care era prezenta in birou cu subprefectul in momentul cand aceasta a descoperit punga cu stampile este Calin Tuluc, consilier al prefectului, plecat de ieri in concediu, care confirma informatiile subprefectului. Tuluc a confirmat ca biroul lui Hentz nu a fost niciodata sigilat.

Un angajat al biroului de cercetari penale al Inspectoratului Judetean de Politie, Mircea Pop, a demarat ieri cercetarile dupa ce adjunctul IPJ Cluj, Marcel Bontidean, a fost solicitat de prefectul Tise. Persoana care se va ocupa direct de cercetarile in acest caz nu a fost inca desemnata, a declarat ieri Bontidean.

Amintim ca fostul secretar al Prefecturii Cluj, Silviu Hentz, a decedat in urma unui atac de cord in noaptea de 11 spre 12 noiembrie anul trecut in timp ce secretarul general se afla la volan. Secretara prefectului Alin Tise, Andreea Dobrican, se afla in automobilul sau in spatele masinii lui Hentz in momentul in care acesta a suferit atacul de cord.