Politistii hunedoreni au retinut cinci membri ai unui grup infractional pentru trafic de persoane si proxenetism. Patru dintre traficanti au primit mandate de arestare, iar o femeie din grup va fi cercetata in stare de libertate.

Lucratorii de la Seviciul de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (SCCO) Hunedoara au dovedit ca membrii grupului infractional au racolat mai multe tinere din judet, pe care le-au obligat sa se prostitueze.

Reteaua avea ramificatii atat in judetul Hunedoara, cat si in Caras-Severin. Una dintre victimele proxenetilor a depus o plangere la Politia municipiului Hunedoara, dar oamenii legii au refuzat sa o inregistreze, indrumand victima la politia din Caras-Severin.

Conducerea IJP Hunedoara sustine ca va demara o ancheta interna pentru a elucida motivul pentru care plangerea victimei proxenetilor nu a fost luata in seama.

Alexandra P. F., de 21 ani, din Hunedoara a disparut din localitate in 9 ianuarie 2006, iar la inceputul acestei saptamani fata a reusit sa-si contacteze telefonic parintii spunandu-le ca este sechestrata la un club de noapte din Caransebes, unde a fost batuta si obligata sa practice prostitutia in folosul patronului localului.

In urma primelor verificari efectuate, politistii au constatat ca fata a fost vanduta de un tanar pe nume Radu din Hunedoara, patronului clubului "La Villa Flamingo" din Caransebes, Puiu S. Acesta din urma plasa tanara unor clienti ai localului in scopul obtinerii de foloase materiale din activitati de prostitutie si proxenetism.

"L-am sesizat pe seful BCCOA Alba Iulia despre acest lucru si am trimis o echipa de interventie la Caransebes.

Astfel, ofiterii BCCOA Alba Iulia si cei ai SCCO Hunedoara cu sprijinul SCCO Caras-Severin, sub supravegherea procurorilor din cadrul DIICOT Hunedoara au intervenit la locuinta lui Puiu S., in acest imobil locuind familia invinuitului si fiind amenajat si un local de noapte, cu program streaptease, respectiv clubul "La Villa Flamingo"" a declarat seful IPJ Hunedoara, comisarul-sef Alexandru Rosioru Draghici.

In imobilul respectiv din Caransebes, oamenii legii i-au identificat pe Puiu S., de 45 ani, patronul clubului, sotia acestuia Adriana S., de 41 ani, si pe fiul acestora, Nicolae S. D., de 21 ani. De asemenea, a fost gasita si tanara disparuta de la domiciliu, Alexandra P. F. Acesta prezenta multiple leziuni la nivelul fetei si membrelor.

Tanara le-a povestit politistilor ca era tinuta in locuinta acestuia impotriva vointei sale, ca a fost obligata sa practice prostitutia si ca a fost agresata fizic, in repetate randuri, atunci cand refuza sa se prostitueze.

Potrivit sefului Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog (BCCOA) Alba Iulia, comisarul Traian Berbeceanu, fata a reusit sa-si contacteze parintii de pe telefonul unui client. In aceeasi incapere in care a fost gasita Alexandra P. F, au mai fost descoperite alte trei tinere din Hunedoara, dintre care una minora si doua din judetul Galati, respectiv din Caransebes.

Acestea sustin ca au fost vandute tot de un tip pe nume Radu, din Hunedoara, cu cate o suta de euro, celor trei invinuiti, iar ulterior au fost obligate sa danseze in cadrul programului de streaptease si sa se prostitueze.

Cei patru traficanti de persoane au fost arestati, miercuri seara, de catre judecatorii Tribunalului Hunedoara. "In urma activitatilor desfasurate a fost identificat numitul Radu ca fiind Radu Daniel A., de 19 ani, domiciliat in Hunedoara. Fata de Puiu S., Adriana S., Nicolae S.D. si Sandica G., procurorii DIICOT Hunedoara au dispus retinerea pentru 24 de ore si au fost formulate propunerile de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru savarsirea infractiunii de trafic de persoane", a mai spus comisarul Traian Berbeceanu.

Tribunalul a hotarat ieri, arestarea celor trei proxeneti pentru 29 de zile, iar fata de Adriana S. s-a dispus continuarea cercetarilor in stare de libertate din motive de sanatate.

Politisti acuzati de ineficienta

Seful IPJ, comisarul-sef Alexandru Rosioru Draghici a declarat ca a declansat o ancheta interna la Politia municipiului Hunedoara pentru ca trei angajati de aici nu au inregistrat o plangere in legatura cu reteaua de traficanti de persoane anihilata zilele trecute. Acesta a spus ca plangerea a fost inaintata de parintii tinerei Alexandra P.F., din municipiu, care a fost racolata, sechestrata si obligata sa se prostitueze in localul din Caransebes.

Draghici a spus ca cei trei politisti nu ar fi dat curs plangerii si nu au anuntat Serviciul de Combatere a Crimei Organizate.