ZIUA de Cluj continua sa aduca informatiii despre aspectele "defectarii" fostului director sportiv al Universitatiii Cluj, Cristian Dulca, intuita pe la mijlocul lunii decembrie si descoperita abia de cateva zile, in ciuda mai multor zvonuri care-l dadeau inca de la finele anului trecut ca si angajat al CFR Ecomax.

Din unele informatiii, se pare ca Dulca a "tradat" Universitatea Cluj pentru 2.000 de euro pe luna, iar in contract mai are stipulate alte doua clauze financiare, la randu-le destul de banoase.

Ce a fost doar un zvon ratacit pe strazile Clujului a devenit certitudine: Dulca e la CFR Ecomax. Fostul director executiv al "Sepcilor rosii" este deja "lucrator" in cadrul Centrului de Copii si Juniori al CFR Ecomax, unde indeplineste functiia de coordonator si cautator de talente.

Pentru aceste servicii lunare, din informatiiile care ne-au parvenit, Cristi Dulca este retribuit cu 2.000 de euro pe luna. In contractul sau cu gruparea "feroviara" mai sunt stipulate alte doua clauze.

Pentru castigarea titlului natiional cu o grupa de juniori, Dulca va incasa 5.000 de euro, iar pentru promovarea unui junior la echipa de seniori va mai primi ceva bani sub forma de bonus.

A refuzat o oferta in "alb", de la Lucian Danciu

La ultima intalnire pe care Lucian Danciu, presedintele Consiliului de Administratiie al Club Fotbal Municipal "U" SA, a avut-o cu Cristi Dulca, si in care acesta si-a prezentat demisia din functiia de director sportiv, a avut loc un "episod" interesant.

Dupa ce Dulca si-a prezentat motivele care-l determina sa paraseasca clubul, Danciu i-a intins o coala A4 si l-a rugat sa-i scrie pe ce suma ar vrea sa lucreze in continuare la "U". "Dupa ce si-a expus motivele plecarii, pe care, atunci, eu le-am considerat copilaresti, l-am rugat sa-mi scrie ce salariu ar dori sa primeasca pentru munca pe care o depune la club.

Nu a dorit sa-mi spuna, nici sa-mi scrie", ne-a declarat Danciu. Salariul lui Cristi Dulca la "U" era de 4.000 de RON pe luna, cu ceva mai mult de 1000 de euro.

Plan pentru salvarea Centrului de Copii si Juniori

Presedintele CA al CFM "U" SA este constient ca Dulca a "scanat" intreg Centrul de Copii si Juniori al "U". Inclusiv pierderea celor trei juniori, Silaghi, Faur la Poli Timisoara, si Onicas la Steaua, naste destule semne de intrebare pentru angajatiii Universitatiii, care nu le considera intamplatoare.

Lucian Danciu si Alin Banceu sunt decisi sa schitieze si sa puna in aplicare un plan de protejare a grupelor centrului, impreuna cu antrenorii acestuia. "Echipa de seniori pleaca, astazi, la Vatra Dornei si vom avea timpul necesar gasirii unui plan de protectiie a valorilor de la Centrul de Copii si Juniori", a afirmat Danciu.

Un alt angajat al CFM "U" SA a spus ca Dulca nu ar fi plecat la CFR Ecomax cu "mana goala", asa cum nici americanii nu l-au primit pe generalul Pacepa cu creierul "spalat" si servieta goala.