Organizatia Partidului Democrat din Petrosani a iesit la atac impotriva principalilor adversari (PSD) dupa ce in mai multe randuri incasase cu stoicism toate loviturile. Pentru prima data, pedistii petroseneni isi lasasera deoparte pliciseala puterii si iesisera la lupta dreapta, mediatica, dupa ce luni de-a randul incasase lovituri dupa lovituri fara a da vreo replica. Dincolo de unele sfaturi prietenesti care semnalau lipsa de comunicare publica, aceasta actiune a mai avut un factor declansator.

A fost strafulgerarea ideii ca a inceput erodarea imaginii publice a partidului. Si nu s-au \n[elat. A \nceput. Erodarea guvern`ri, fie ea [i local`, este o lege de fier \n democra]iilor postdecembriste. {i ea se face sim]it` [i la Petro[ani.

Pentru prima dat` dup` alegerile din 2004, ei \n]eleg c` lipsa unei activit`]i [i a unei preocup`ri constante fa]` de principalele probleme coroborat` cu o comunicare catastrofal` nu poate s`-i duc` dec

Acesta a fost \nceputul. Ideea erod`rii [i a semnului de \ntrebare carese m`re[te de la zi la zi \n ce prive[te c<[tigarea a \nc` unui mandat nu le va da pace [i \i va face s` loveasca [i alt` dat`, dezic

Frica pierderii puterii [i mai ales a privilegiilor care \nso]esc aceast` putere nu-i va l`sa pe pedi[ti s` doarm` cum au dormit un an [i jum`tate. Nici PSD-ul nu se va l`sa mai prejos. Rolul de stindard al opozi]iei anun]at va trebui sus]inut [i de acum \ncolo [i vor trebui scoase din amor]eal` [i celelalte organiza]ii. Lucru care este valabil [i pentru PD.

Dac` \nfruntarea Putere-opozi]ie va deveni o regul` de c<[tigat nu va avea dec