Lupta dintre fostii peremisti clujeni, trecuti la Partidul Conservator, si fostii lor colegi de partid din PRM se muta in consiliile de administratie. Consilierii care au plecat din partidul lui Vadim Tudor cer revocarea fostilor colegi, numiti in baza algoritmului politic, in conducerilor unor societati ori regii autonome.

Unul dintre locurile vizate este cel de membru in consiliul de administratie al Regiei Autonome a Domeniului Public, din subordinea Consiliului Local. Se pare ca deoarece numarul de consilieri locali ai PRM si ai PC este egal, adica doi la doi, PRM va ramane cu reprezentant in consiliul de administratie la regiei.

Situatia este schimbata la nivelul Consiliului Judetean, unde in prezent PC detine cinci posturi de consilieri, in timp ce PRM a mai ramas cu unul.

Alesii care au demisionat din Partidul Romania Mare, impreuna cu deputatul Petru Calian, au cerut inlocuirea fostului consilier local Ioan Marinescu din consiliile de administratie ale SC "Tetarom" SA, firma controlata de Consiliul Judetean si care administreaza cele doua parcuri tehnologice din orasul Cluj-Napoca, precum si SC "Univers T", care opereaza hotelul aflat in proprietatea Consiliului Judetean.

Inlocuirea reprezentantului PRM din cele doua consilii de administratie ar putea fi amanata. Si asta, pentru ca celelalte partide reprezentate in Consiliul Judetean au refuzat sa aprobe constituirea unui grup politic al Partidului Conservator intrucat aceasta formatiune nu a obtinut nici un mandat la alegerile locale din anul 2004.

Pretentii iritante

Mai mult, liderii PNL, PD si UDMR par sa fie iritati de pretentiile conservatorilor, care si-au instalat reprezentantul la conducerea Directiei Judetene de Sport, fara sa se consulte cu ceilalti parteneri din coalitia de guvernare.

De altfel, noul presedinte al filialei clujene a Partidului Conservator, deputatul Petru Calian, i-a convocat, miercuri, pe liderii celorlalte trei partide din coalitia de guvernare pentru a discuta despre impartirea posturilor de conducere din institutiile descentralizate.

Conform protocolului semnat la nivel national, PC ar avea dreptul sa primeasca 6,3 la suta din aceste posturi. De asemenea, membrii partidului au cerut si au obtinut ca la Cluj, consiliul judetean de coordonare al coalitiei sa se intruneasca o data la luna.