Petre Stanca este un personaj demn de toata „stima" proletara. Ei bine, Petre Stanca, pesedist cu state vechi de plata in fostul partid de guvernamant, dar si cu o istorie plina de... hai sa le zicem peripetii in acelasi partid, este acum pe val.

Pe valul afacerilor incheiate probabil la un pahar, doua, trei, multe… in carciuma de la hotel Maria, hotel care ii apartine, dupa cum se stie, tot lui Petre Stanca.

Fiindca nu-i era de ajuns hotelul Maria sau firimiturile de la Petromar (care, dupa cum a dezvaluit „Replica" la un moment dat, cotizeaza la cazarea personalului propriu la unitatea hoteliera mentionata) sau functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Constanta, sau – sa nu uitam – cea de la PSD Constanta (unde este secretar executiv), Petre Stanca s-a gandit sa-si

mai „traga" un pui de hotel. Nu oriunde, ci intr-o zona care i s-a aratat a fi vad bun, in vecinatate cu localuri de mai multe stele, mai exact in zona bulevardului Mamaia, daca in statiunea cu acelasi nume a concluzionat pesedistul ca nu prea ar merge.

Ca sa ia mai „cu spor" si in stilu-i caracteristic, Petre Stanca a dres-o si de aceasta data: a reusit, nici mai mult, nici mai putin, decat sa preia fosta spalatorie a Spitalului Militar, situata in strada Prelungirea Bucovinei.

Curioasa achizitie – dar buna din punctul de vedere al afaceristului obisnuit sa-i mearga toate ca… „unse" – probabil ca de la carnati si de la porcarie i se trage un asemenea noroc.

In 2006 sau 2007, constructia lui Stanca este gata

Trebuie mentionat ca fosta spalatorie a Spitalului Militar nu a fost demolata. Structura bine croita – adica temelia – a ramas la locul ei, fiind vorba de o modificare si supraetajare a cladirii deja existente pentru amenajarea de locuinte.

Insa, din cate sustin colegi de partid ai domnului Stanca, respectivele locuinte vor fi „fala si mandria" vicepresedintelui Consiliului Judetean, din vara lui 2006 sau, in cel mai rau caz a lui 2007, asa cum anunta executantul lucrarii in cauza.

Si daca tot veni vorba despre colegi de-ai domnului Stanca din PSD, este lesne de inteles ca acestia nu privesc cu ochi tocmai buni prosperitatea respectivului.

Trecand peste asemenea picanterii, cotidianul „Replica" va reveni, in numerele viitoare, cu detalii despre cum a reusit Petre Stanca, prin SC Comtours SRL (firma care ii apartine), sa puna mana pe spalatoria Spitalului Militar.