Adjunctul sefului IPJ Valcea, cms. Marin Florian a efectuat un control pe linie profesionala la mai multe posturi de politie din zone rurale, dar si in statiunea Voineasa.

Cunoscut pentru intrasigenta dar si corectitudine, Florian Marin a invatat ceva de "dincolo", el fiind plecat de mai multe ori la cursuri de perfectionare in strainatate. Mai marele politiei a mers in control cu oarecare retinere, convins ca lucrurile nu merg deloc bine in teritoriu.

Si temerile chiar s-au adeverit!: "Am gasit ceea ce m-am asteptat! In primul rand, la multe posturi nu s-a mai facut un control de mai bine de un an de zile. Politistii nu au o evidenta foarte clara la posturi, iar in multe cazuri nu stiu cum sa actioneze.

Foarte multi politisti de la sate sunt aroganti si nu se implica in rezolvarea problemelor comunitatii. Exista o lipsa totala de control si coordonare din partea Politiilor orasenesti de care sunt arondati. Atat eu dar si seful Serviciului de Ordine Publica, cms.

Dumitru Vaduva nu avea posibilitatea sa controlam 85 de posturi de politie cate sunt in judet. De aceea am solicitat la toti sefii de servicii ca sa vina cu precizari pe linia lor, care sa fie prelucrate la toti politistii.

In cazul in care abaterile vor continua, voi da pedepse graduale, care pot merge pana la darea afara din politie, dar asta sper sa nu se intample", a spus cms. Marin Florian.

Responsabil de Ordinea Publica si Circulatie, adjunctul IPJ Valcea vrea ca incepand cu 1 martie sa implementeze, timp de un an, un program de marketing pentru a "drege busuiocul" imaginii politistulului de la ordine publica si circulatie.

"Avertizez si conducatorii auto care au primit sanctiuni sa nu mai solicite reduceri la perioada de suspendare, pentru ca nu voi aproba pana cand se va observa reducerea numarului de acccidente, iar pe sosele va fi intronat un climat de disciplina rutiera.

Le-am cerut politistilor de la circulatie sa fie intransigenti vis a vis de infractiunile constatate in trafic", a spus cms. Marin. Intr-o singura zi, sase politisti cu trei echipaje au facut o actiune pe sosele si in numai patru ore au descoperit opt soferi care erau sub influenta bauturilor alcoolice la volan.

Acestia au primit amenzi intre 2 si 8 milioane si suspendarea permisului de conducere pe 90 de zile, soferii respectiv fiind obligati sa faca, contra sumei de un milion de lei, un curs de siguranta rutiera.

In controlul efectuat de Florian Marin, acesta a mai observat ca politistii de la sate se plang ca nu au modele la care sa se raporteze, desi unii dintre ei au manifestat dorinta de a-si face datoria cu prisosinta.