Presedintele ales recent in functia de presedinte al PNL Arad, Sever Jurca, va ramane in functie pana cand contestatia privind unele nereguli de la Conferinta judeteana de alegeri, depusa de deputatul Mihai Calimente, va fi analizata la nivelul central al partidului.

Comitetul Executiv al liberalilor nu a luat in discutie, luni, cazul, dar Jurca, impreuna cu membrii noului Birou Permanent Teritorial (BPT), s-au intalnit cu presedintele PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu.

Astfel, in urma discutiilor s-a stabilit ca Jurca sa ocupe prerogativele de presedinte al PNL Arad, pentru 30 de zile, termen in care Comisia de Onoare si Arbitraj va da un verdict asupra contestatiei depusa de Calimente.

Fostul lider al organizatiei judetene, deputatul Titu Gheorghiof, care este membru in Biroul Permanent Central si care raspunde de activitatea liberalilor aradeni, a spus ca el a fost unul dintre cei care a cerut ca Jurca sa ramana la conducerea filialei.

"Normal ar fi trebuit sa fac parte si eu din conducerea PNL Arad pana la rezolvarea contestatiei, avand in vedere ca raspund de aceasta filiala. Dar i-am cerut domnului presedinte Tariceanu sa fie Sever Jurca cel care conduce organizatia pana la rezolvarea contestatiei.

De asemenea, i-am cerut presedintelui ca Sever Jurca sa fie prezent la sfarsitul acestei saptamani la Brasov, unde se va desfasura Delegatia Permanenta", a declarat Gheorghiof.

Cel care a depus contestatia, deputatul Mihai Calimente, a declarat ca nu va renunta la demersul sau, chiar daca unii dintre colegii lui au cerut excluderea sa din partid. "Nu imi voi retrage contestatia. Este un drept al meu pe care mi-l confera statutul", a afirmat parlamentarul.