Meteorologii au emis luni, 6 mai, avertizări nowcasting pentru căderi de grindină în mai multe județe din țară, iar în mediul online au apărut imagini cu problemele cauzate de fenomenele meteo extreme.

GrindinaFoto: Germanopoli, Dreamstime.com

Avertizările ANM au fost emise pentru județele Botoșani, Suceava, Iași, Mehedinți, Buzău, Maramureș, Cluj și Brăila, potrivit ANM.

În mediul online, au apărut filmări din mai multe zone din țară. Pe o astfel de filmare, publicată de canalul dedicat fenomenelor meteo extrem „Severe Weather alert - România”, se poate observa un covor alb în urma unei furtuni cu grindină la Fălticeni, în Suceava.

S-au înregistrat furturi în judeţul Suceava, la Fălticeni şi Dolhasca, dar şi în judeţul Buzău, la Vârteju, potrivit news.ro.

„Furtună cu grindină în această după-amiază”, anunţă pagina de Facebook specializată în ştiri despre starea vremii Meteoplus.

De asemenea, ploile abundente au inundat mai multe străzi din orașul Sinaia, în Prahova.

Meteorologii anunță răcirea bruscă a vremii, precum și ploi, începând de miercuri, după două zile cu temperaturi maxime de 26-28 de grade. După data de 16 mai, sunt estimate din nou temperaturi de până la 18 de grade, în mai multe zone ale țării.