Consilieri judeteni, consilieri locali, fosti primari, presedintele CJ Mures, parlamentari sau ministri din judetul Mures sunt aratati toti cu degetul si acuzati ca nu lupta pentru interesele municipiului Targu Mures.

Mai mult, la adresa unora dintre cei enumerati mai sus se vehiculeaza acuzatii de furt din patrimoniului orasului Targu Mures si li se cere sa renunte la discursuri etnice sau politicianiste.

Cel care lanseaza aceste fumigene este liderul interimar al PD Mures, Dorin Florea (foto), primarul ales in urma "cusluielilor" (cum ii place lui sa spuna - n.r.) dintre PSD-PRM-PUNR, care refuza sa puna in executare o hotarare a instantelor de judecata si care, alaturi de alte patru persoane, printre care si colegul lui de

partid, Mihai Porutiu, a prejudiciat cu aproape patru miliarde de lei averea orasului.

Florea scoate "elefantul cu trompa rosie"

Acuzatiile lansate sistematic de primarul Dorin Florea la adresa administratiei judetene, a parlamentarilor si ministrilor mureseni, precum si a predecesorilor lui la carma judetului continua.

Aceasta in ciuda faptului ca, spre deosebire de cei pe care ii arata cu degetul, Florea a fost dovedit in instanta dupa ce in compania lui Farcasan, Porutiu si a doi sublaterni ai sai a dat o gaura de aproape 4 miliarde de lei bugetului local.

Iritat de faptul ca a fost intrebat cand are de gand sa dea banii inapoi orasului, Florea, demonstrandu-si o data in plus apartenenta cel putin spirituala la neamul Pardallianilor, s-a ridicat in picioare in plina conferinta de presa si a schitat un gest obscen care a inceput cu darea pe dos a buzunarelor.

"Sa vina Curtea de Conturi sa ma execute. Nu am bani, de unde sa dau. Le arat elefantul cu trompa rosie", a spus Dorin Florea, care sustine in continuare ca nu este corect sa fie obligat el sa plateasca, deoarece vina ar apartine fostului consiliu din perioada 1996-2000.

Desi recunoaste ca a fost presedintele Comisiei de Licitatie, asa cum a stabilit atat instanta, cat si Curtea de Conturi, Florea spune ca el figura doar pe hartie, iar daca e asa, este vorba de o noua incalcare a legii.

Mai mult, el vrea sa diminueze atributiile comisiei care a fost indrituita sa vanda in anumite conditii si care a facut acest lucru fara a verifica daca pentru spatiile scoase la licitatie si vandute intr-o maniera dubioasa se pot acorda reducerile cu pricina. "Nu voi plati.

Deocamdata m-am indreptat impotriva firmei si vreau sa dovedesc indirect ca nu sunt de vina", sustine Florea, care refuza de aproape un an, impreuna cu Mircea Farcasan, Mihai Porutiu, Constantin Barbu si Maria Grama sa se supuna deciziei instantei de judecata si sa acopere din propriile buzunare gaura

data in buget prin vanzarea cu incalcarea prevederilor legale a doua spatii comerciale.

Consiliul nu

cere executarea

Pana acum, cei cinci au tergiversat punerea in aplicare a hotararii invocand faptul ca au promovat contestatie in anulare, care a fost insa respinsa.

Datoria celor cinci fata de bugetul orasului creste cu fiecare luna, la suma stabilita de inspectorii Curtii de Conturi in urma controlului adaugandu-se dobanzile si penalitatile de intarziere.

Consilierii locali se fac la randul lor vinovati de faptul ca bugetul local este privat in continuare de acesti bani si trebuie sa ceara executarea hotararii. Demersurile de executare a primarului si a echipei lui trebuiau facute inca de la data la care sentinta a ramas irevocabila.

De asemenea, in acest scandal ar trebui sa se implice si ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, care sa isi oblige colegul de partid sa-si onoreze datoria fata de targumureseni, iar DNA ar trebui macar acum sa verifice daca nu cumva cele aproape 4 miliarde de lei au ajuns in buzunarele celor care au aprobat vanzarea.

Reamintim ca, potrivit unui raport al Curtii de Conturi, comisia de licitatie formata din cei cinci a prejudiciat bugetul local cu circa 4 miliarde de lei in urma unei licitatii in cadrul careia au fost incalcate mai multe prevederi legale.

Astfel, Curtea de Conturi a constatat ca pretul de vanzare al imobilelor a fost redus eronat cu valoarea investitiilor efectuate de fostul chirias, in conditiile in care spatiul a fost vandut unei alte persoane juridice si cu cota de 20% - facilitate aplicabila doar in cazul vanzarii catre o farmacie, in timp ce spatiul a fost cumparat

de o societate care are alt obiect de activitate. Mai mult, pretul de vanzare a fost diminuat cu cota de 20%, in conditiile in care nu au fost organizate numarul legal de licitatii pentru a se ajunge la acest cuantum de reducere.

Nu in ultimul rand, regulile concurentei loiale au fost incalcate prin aceea ca la licitatia publica cu strigare au participat doar doua societati comerciale, care aveau aceiasi administratori principali.

Cristian DAVID