Dupa doi ani de repetentie la Bucuresti, redactorul–sef al saptamanalului „Bihoreanul" a fost inscris in anul II la Facultatii de Stiinte Politice si Stiintele Comunicarii - specializarea Jurnalism - din cadrul Universitatii Oradea

Profesorii care nu vor sa ii recunoasca notele din foile matricole anterioare si care ii solicita prezenta macar la examene sunt improscati cu noroi in publicatia pe care o conduce

Mai mult decat atat, Florin Ciucas plateste doar jumatate din taxa anuala de studii, motivand ca are venituri prea mici

Sa fi ajuns cel despre care se spune ca este „locotenentul mafiotului international Marius Vizer" la fundul sacului?

Repetentul…

Desi nu avea studii superioare, Ciucas a lasat sa se inteleaga, in randul colegilor din presa locala si nu numai, ca ar fi absolvit o facultate de stiinte juridice. Erau simple povesti, menite sa-i creeze o „aura" de om invatat. Adevarul e altul si Ciucas nu l-a spus nimanui pe de-a-ntregul. Vi-l spunem noi.

In anul 2001, redactorul-sef de la „Bihoreanul" a cerut sa fie inscris in anul II al Facultatii de Stiinte Politice si Stiintele Comunicarii - specializarea Jurnalism - din cadrul Universitatii Oradea, pe baza unui document care atesta faptul ca fusese student la o facultate de jurnalism din Bucuresti, numita „Scoala

Superioara de Jurnalistica", inceputa de Ciucas in 1996. Potrivit informatiilor noastre, „marele jurnalist" Florin Ciucas a „picat" cu brio majoritatea examenelor in anul I de studii, pe care a fost nevoit sa-l repete. Cu chiu cu vai a trecut in anul II, nereusind insa sa il promoveze nici pe acesta.

Asa ca, atunci cand a crezut ca e momentul potrivit, si-a reinceput studiile. Insa, stiind prea bine ca nu va putea trece examenele prin forte proprii, a inceput sa exercite presiuni asupra cadrelor didactice ale facultatii.

Desi profesorii pe care i-am interpelat s-au ferit sa comenteze situatia, din jena sau de frica sa nu se vada „pictati" prin „Bihoreanul", s-au gasit si unii dispusi sa spuna lucrurilor pe nume.

Unul dintre acestia, a constituit in repetate randuri tinta unor atacuri dure in saptamanalul condus de Ciucas, dupa ce a refuzat sa-i echivaleze un examen pe care studentul redactor-sef pretindea ca l-ar fi promovat. In urma acestui refuz, jurnalistul nu s-a mai prezentat la curs.

„Nu pot sa va ofer o «expertiza» autorizata a studentului Ciucas, dar pot sa va spun ca la cursurile mele s-a remarcat prin absenta totala. Acesta este singurul lucru prin care pot sa spun ca s-a remarcat.

Nu mi se pare corect si nu doresc sa il calific in vreun fel ca om! De fapt, i-am spus direct in fata ce cred despre el, dar va pot confirma faptul ca mi-a cerut echivalarea unei note la examenul din anul II. Am refuzat cererea lui, intrucat ea contravenea regulamentelor si uzantelor universitare.

Probabil nu intamplator, de atunci ziarul pe care Florin Ciucas il conduce contine aproape saptamanal texte ce contin atacuri tendentioase la adresa activitatii mele.

Ma rezum sa spun ca ii inteleg frustrarile personale lui Ciucas, dar cred ca nu am nici o vina pentru faptul ca el nu a avut capacitatea de a invata cinstit pentru examenul meu.

Mai mult decat atat, el nu a avut capacitatea de a obtine o licenta, de a-si finaliza studiile universitare! Daca merita 10 la examenul meu, eu o sa-i dau 10, fara nici o urma de resentiment! Cred sincer ca el are o problema de perceptie, in sensul in care isi inchipuie ca demnitatea cuiva e un moft si ca adevarul, eventual, e o marfa. Ma gandesc ca oamenii care au facut din minciuna un mod de viata – nu e o acuza la adresa lui, ci vorbesc la modul general – isi inchipuie sau nu cred ca nu exista cineva care realmente poate fi onest, onest cu adevarat.

Nu va pot spune nimic despre omul Florin Ciucas si sunt bucuros ca nu pot sa va spun nimic despre omul Ciucas, dar sunt destui specialisti in ceea ce eu as numi «arheologia mizeriei umane» care va pot spune foarte multe si va pot lamuri in chestiune.

Deci, cam atat despre studentul si omul Florin Ciucas" – ne-a declarat profesorul in cauza.

„Amenintarea fantomei"

Un alt examinator al studentului Florin Ciucas, lectorul universitar Florin Ardelean, a refuzat sa faca orice fel de declaratie referitoare la situatia scolara a acestuia. „Din principiu, eu nu vorbesc despre studentii mei" – si-a motivat Ardelean gestul.

Noi am aflat insa ca, recent, lectorul l-a dat afara din examen pe Ciucas si ca, ulterior, acesta a fost arogant si total lipsit de respect fata de el.

Prof.univ.dr. Lia Pop, chestionata in legatura cu situatia studiilor redactorului-sef de la „Bihoreanul", a ales „omerta".

„Florin Ciucas s-a transferat la noi de la Timisoara, nu de la Bucuresti! Eu nu am obligatia sa dau nici un fel de detalii despre situatia scolara a studentului Ciucas! Nu am acest drept si va rog sa nu scrieti despre acest subiect! Nu are rost sa va razboiti intre voi, ziaristii" – ne-a sfatuit dna Lia Pop.

Colegii de facultate ai redactorului sef de la „Bihoreanul" afirma ca, in mod surprinzator, acesta a obtinut note mari la unele examene la care nici macar nu s-a prezentat.

Partea cea mai amuzanta e ca Florin Ciucas – redactorul-sef al unui saptamanal care pretinde ca vinde peste 10.000 de exemplare pe saptamana, remunerat pe masura - a obtinut in anul universitar 2005-2006 o reducere cu 50% a taxelor de studii, pe motiv ca veniturile sale sunt atat de mici incat nu ii permit sa achite taxa integral.

Pai, chiar asa salariu mic ai, Florine?! Te vom propune Consiliului Local pentru ajutor social. Adevarul este ca Ciucas figureaza in cartea de munca incadrat ca redactor-sef la SC Publimedia International S.A. (firma care editeaza „Bihoreanul" - n.n.), cu un salariu de 4.278.401 lei.

O leafa ridicola si nesincera pentru redactorul-sef al unui saptamanal care pretinde ca se ia de gat cu marii corupti din Bihor! In carnetul sau de munca mai exista si mentiunea ca i s-a „desfacut contractul de munca in baza dispozitiei art. 129 din Codul Muncii, prin Decizia nr. 103/26.02.2003". Cu alte cuvinte, este somer!

Reporterii nostri i-au solicitat lui Florin Ciucas declaratii referitoare la relatiile pe care le are cu Marius Vizer, comentarii referitoare la cele scrise despre el in „Armaghedonul presei oradene" si sa dea detalii despre situatia sa scolara.

In loc de raspunsuri, acesta a facut unele aluzii jignitoare la adresa conducerii redactiei noastre.

Cat de credibila poate fi o publicatie condusa de un student repetent, suspectat de santaj, atacuri la comanda, luare de mita si apartenenta la grupuri mafiote, ajuns redactor-sef printr-un concurs de imprejurari pe care prea putini l-au inteles, va lasam sa apreciati dumneavoastra.

Spaga si bani murdari

In „Armaghedonul presei bihorene" se spune ca „Ciucas a primit bani murdari pentru serviciile jurnalistice prestate in «Jurnal bihorean», «Romania Libera», «Evenimentul Zilei» si «Bihoreanul», de la afaceristi controversati sau grupurile de interese din Politia Bihor sau Politia de Frontiera si de la decanul Mircea Ifrim, pentru a-i imparti cu Sorin Petrache si a bloca in faza incipienta unele anchete jurnalistice.

In acelasi document, se sustine ca, in functie de munca depusa la documentare, „banii erau impartiti de Florin Ciucas cu Olivia Steer, Sorin Petrache sau Laura Gal (Birtalan)" si ca Liliana Sime, dupa ce a fost arestata, a lasat sa se inteleaga ca cei 2.000 de euro primiti ca mita de la Rodica

Ardelean, cu care a fost prinsa in flagrant de procurori, urmau sa fie impartiti dupa acelasi algoritm."

La vanatoarea de mistreti organizata, in 22 si 23 ianuarie a.c., de Ion Tiriac la Balc, au fost invitate 32 de persoane, directori ai unor concerne europene si amici ai lui omului de faceri. Au participat insa si doi pesedisti de marca, ex-premierul Adrian Nastase si fostul ministru al Agriculturii, Ilie Sirbu.

Dupa publicarea relatarilor din presa, despre cum a exterminat el 23 de mistreti intr-o singura zi, fostul premier a aruncat o acuzatie grava: ca ziarele ar fi luat bani ca sa relateze despre masacrul cinegetic comis de „intaiul vanator al tarii".

„S-au dat multi bani in presa ca acest subiect sa tina capul de afis" – a declarat fostul premier la emisiunea „Nasul", la B1 TV. La vanatoarea de la Balc a fost prezent un singur jurnalist. Florin Ciucas de la „Bihoreanul". Concluzia o trageti dvs.