Prahovenii ar putea plati impozite aproape duble pentru proprietati, locuinte si autoturisme.

Aceasta este concluzia la care a ajuns liderul national al PSD, Mircea Geoana, prezent la Consiliul Judetean al filialei Prahova, el declarind ca introducerea cotei unice de impozitare s-a dovedit a fi un esec si ca din aceasta cauza, cabinetul Tariceanu va fi nevoit sa creasca impozitele si taxele pentru a face rost de suficienti bani la buget.

"De acest 16% au beneficiat cu adevarat doar 300.000 de romani, care aveau venituri lunare de circa 50 de milioane de lei, in timp ce marea masa a populatiei, cu salarii modeste au incasat in plus aproape 200.000 de lei.

Pentru ca s-a grabit sa introduca cota unica, guvernul este acum nevoit fie sa creasca la aproape dublu taxele si impozitele, fie sa majoreze cota de impozitare undeva la peste 26%", ne-a declarat presedintele Geoana.

Consiliul Judetean al PSD a lansat totodata un apel la adresa guvernantilor cerindu-le acestora sa asigure populatiei un trai decent. Pesedistii au punctat la intilnirea de la Ploiesti faptul ca actuala putere ar trebui sa lase fuziunile si se sa se ocupe de problemele reale ale celor care si-au dat votul majoritar pentru Alianta PNL-PD.

In acest sens, social-democratii prahoveni au cerut guvernului o rata de dezvoltare medie de 6% anual, scaderea TVA la produsele de baza si la gazele pentru incalzirea locuintelor, o pensie minima de 250 de euro si anularea impozitului agricol pentru suprafetele mai mici de 2 hectare.