Magnatul gunoaielor, Silviu Prigoana, a dat din nou lovitura. In urma unor negocieri intense, Prigoana a reusit sa aiba acceptul Federatiei Romane de Fotbal pentru participarea nationalei la un turneu in SUA.

Pe langa greii fotbalului romanesc, Adrian Mutu, Cristi Chivu, Dorinel Munteanu, Mirel Radoi sau Bogdan Lobont (care prin contract sunt obligati sa participe la turneu), la turneul de pregatire al "tricolorilor" vor fi prezenti si Nadia Comaneci si Ilie Nastase.

Altfel spus, reteta succesului financiar pentru organizatorul Prigoana, care potrivit informatiilor noastre a platit o suma consistenta pentru a obtine acceptul din partea FRF, este asigurata.

Ceea ce nu multa lume stie insa este faptul ca, dirijorul intregii mega-afaceri este nimeni altul decat Adrian Tarau, partener de afaceri al lui Prigoana in SUA, in ciuda faptului ca in tara s-a emis un mandat de arestare pe numele sau.

Tragand linie, ar fi de spus ca incasarile in urma celor trei meciuri amicale disputate de echipa nationala, dar si cele de la romanii care doresc sa vada meciurile si care vor fi nevoiti sa plateasca 2.500 de dolari, vor fi impartite intre Prigoana si Tarau.

„Vreau sa ma imbogatesc!"

In perioada 21-29 mai echipa nationala de fotbal a Romaniei va efectua un turneu in SUA in cadrul caruia va disputa trei meciuri amicale, cu Uruguay, Irlanda de Nord si Columbia.

Putina lume stie ca revenirea "tricolorilor" in America, unde in 1994 realizau cea mai mare performanta a fotbalului romanesc la nivelul primei reprezentative, este, de fapt, aranjamentul omului de afaceri Silviu Prigoana.

Avand dubla cetatenie, atat romana, cat si americana, omul de afaceri va duce echipa nationala din nou in SUA. "Este un lucru facut in primul rand pentru comunitatea romaneasca din America.

De vreo doi ani, oamenii mei lucreaza la proiectul acesta si ma bucur ca, in sfarsit, am reusit sa-l pun in practica", a declarat Prigoana. Partidele se vor disputa in doua centre importante ale diasporei romanesti.

Elevii lui Piturca vor juca impotriva Uruguayului pe 23 mai, la Los Angeles, a Irlandei de Nord pe 26 mai, la Chicago, si a Columbiei pe 27 mai, tot la Chicago. Prigoana a sustinut ca el a aranjat toate detaliile turneului: echipe participante, bilete, agentii de turism implicate. "Au fost multe contracte de semnat.

Mai greu e cu biletele pentru suporterii din tara, care au nevoie de viza. Din pacate nu am si o «Ambasada SRL»", a glumit el. "Chiar daca am facut turneul pentru romanii de acolo, sper sa obtin si un profit. As vrea sa mai aduc sportul romanesc in SUA, dar, daca voi iesi in minus, nu voi mai face astfel de lucruri.

Sunt totusi un om de afaceri si vreau sa ma imbogatesc", a explicat Prigoana.

Vedete pentru buzunarul lui Prigoana

Mai mult, Silviu Prigoana a anuntat ca, Nadia Comaneci si Ilie Nastase vor fi invitati sa fie alaturi de echipa nationala de fotbal, in turneul amical pe care "tricolorii" il vor efectua, in aceasta vara, in Statele Unite.

Potrivit lui Prigoana, negocierile pentru organizarea acestui turneu au durat mai bine de doi ani, iar in lotul deplasat de selectionerul Victor Piturca vor figura, printre altii, Adrian Mutu, Cristi Chivu, Dorinel Munteanu, Mirel Radoi si Bogdan Lobont.

Totodata, Prigoana a precizat ca, in afara personalitatilor din lumea sportului romanesc, vor fi invitati si cunoscuti artisti din tara si de peste hotare.

Totodata, romanii care doresc sa vada aceste meciuri trebuie sa plateasca 2.500 de dolari, pretul incluzand costul biletelor de meci si avion, precum si cazarea in hoteluri de trei stele. Pentru cei care vor conditii superioare la cazare, pretul poate urca la 3.400 de dolari.

Tarau, omul din umbra

Turneul este organizat de Universal Soccer Association, o companie americana. Prigoana a recunoscut ca aceasta societate este controlata de el. "Am afaceri profitabile, platesc, dari atat la statul american cat si la cel roman. Este o onoare pentru mine sa aduc Nationala Romaniei in State.

Am negociat la sange timp de 2 ani cu FRF si acum imi vad visul cu ochii", a mai spus Prigoana.

In ceea ce-l priveste pe Tarau, Prigoana a recunoscut ca are afaceri cu acesta si ca turneul Nationalei este organizat in colaborare cu Tarau. "Si care e problema. Pana una alta Tarau nu are o condamnare definitiva, asa ca este un om liber. Fac afaceri cu cine vreau", a marturisit regele gunoaielor.

Scandal la FRF

Turneul amical al Nationalei a starnit virulente nemultumiri atat din partea cluburilor de fotbal din Divizia A, cat si din partea selectionerului Victor Piturca.

Din cauza turneului, in perioada caruia campionatul va fi suspendat, ultima parte a sezonului va fi comprimata, astfel ca echipele vor ave aun program infernal de doua meciuri pe saptamana. De asemenea, selectionerul Piturca nu avea in programul de pregatire stabilit un asemenea turneu.

Potrivit unor surse din interiorul Federatiei, artizanul turneului este Mircea Sandu, care ar fi cazut la pace cu Prigoana dupa ce masonul gunoier l-ar fi indulcit pe Nas cu crestere brusca a cotelor conturilor bancare.

Prin contractul semnat intre FRF si Universal Soccer Association, FRF se obliga atat sa participe turneu cat si sa introduca pe teren marile vedete. In caz contrar penalitatile sunt de ordinul a aproape un milion de USD.

Prigoana – Tarau, tandemul din orasul lui Capone

In timp ce Politia se face ca il cauta pe fugarul Adrian Tarau, tanarul fiu al ex-prefectului PSD de Bihor si-a dezvoltat afaceri profitabile in SUA cu bani transferati din Romania.

Silviu Prigoana, care declara in presa ca-l leaga de Tarau junior o prietenie de 15 ani, a intrat in afaceri cu afaceristul penal stabilit la Chicago. Cei doi sunt asociati intr-o societate inregistrata in SUA.

Aceasta ultima afacere, mai exact turneul de pregatire a nationale, reprezinta un nou "rod" al prieteniei si relatiei de afaceri dintre cei doi.

Silviu Prigoana si Adrian Tarau sunt asociati in Rosal Group LLC. din Chicago, societate prin care deruleaza, cu precadere, afaceri imobiliare.

Desi in urma cu un an Silviu Prigoana isi anunta intentia de a deschide o televiziune in metropola americana impreuna cu Tarau, in final cei doi s-au apucat de construit imobile de lux.

Adrian Tarau, fugit din tara de trei ani, si-a inceput afacerile in SUA, cu bani proveniti din tranzactii ilegale de combustibil. Prigoana nu este deloc interesat de acest aspect si a declarat pentru publicatiile Trustului GAZETA ca nu-i pasa daca Tarau a furat sau nu.

"In timpul detentiei si dupa detentie tot asociatul meu ramane", a declarat Prigoana intr-un acces de loialitate fata de fugarul Adrian Tarau.

Infractor in Romania, afacerist in SUA

Adrian Tarau, fiul ex-prefectului PSD de Bihor, a fost acuzat si arestat pe 20 aprilie 2001, intr-o vineri, pentru operatiunea de contrabanda cu produse petroliere si spalare de bani.

Dupa doua zile de la arestare, Adrian Tarau a fost eliberat in urma interventiei lui Adrian Nastase, care declara la acea vreme ca nu crede in arestarile de "vineri seara". Procurorul care l-a arestat, Alexandru Lele, a devenit in 2002 tinta unei anchete comandate de autoritatile romane.

Procurorul desemnat sa-l ancheteze pe Lele, Cristian Panait, si-a dat seama ca nu are suficiente probe pentru a-l scoate vinovat. Sub presiunile superiorilor care actionau la comanda politica a PSD, procurorul Panait s-a sinucis. Intre timp, Tarau si-a dezvoltat afaceri profitabile in SUA cu bani transferati din Romania.

Silviu Prigoana, care declara in presa ca-l leaga de Tarau junior o prietenie de 15 ani, a intrat in afaceri cu fugarul roman stabilit la Chicago. Cei doi sunt asociati in Rosal Group LLC. Prima cladire cumparata de Adrian Tarau se afla pe strada Devon, nr. 500 din localitatea Burr Ridge, una din suburbiile cele mai luxoase ale orasului Chicago. Pretul platit de Tarau pentru imobilul compus din 400 de mp locuibili si peste 6.000 mp teren a fost de 730.000 USD. Tarau derula afaceri imobiliare cu unchiul sau, Lucian Coltea, stabilit in SUA de mai multi ani.

Banii erau obtinuti din renovarea, inchirierea si vanzarea a doua imobile cumparate de cei doi. Pana in prezent, cei doi au cumparat 7 imobile in SUA. Intr-o cladire cumparata de Tarau in Chicago functioneaza si Rosal Group LLC, societate infiintata la data de 15 iulie 2004 de catre Rosal Grup SRL Bucuresti.

Silviu Prigoana, patronul grupului de firme Rosal si-a anuntat in februarie 2005 intentia de a deschide o televiziune la Chicago impreuna cu Tarau, insa, din motive neclare i-a cooptat in afacere pe fratii Dumitrescu.

Contactat telefonic de redactorii nostri, Prigoana a declarat ca Romanian Television of America din Chicago este inca in probe de emisie pana la sfarsitul lunii martie a.c. "Sunt montate studiourile, toate procedurile tehnice sunt semnate. Asociatii mei sunt Cornel si Costel Dumitrescu", sustine Prigoana.

Deranjat de intrebarile redactorilor cu privire la afacerile sale cu Tarau, Prigoana a spus& "Cu Tarau am o firma de constructii. Facem case pentru americani. E ceva rau in asta?"

Alaturi de Tarau si la parnaie

Mai mult, Prigoana isi arata in mod public fidelitatea fata de fugarul Adrian Tarau si afirma ca va sta alaturi de asociatul sau si in timpul detentiei si dupa detentie in cazul in care va fi inchis.

Prigoana sustine ca in anul 2005 societatea de constructii Rosal Group LLC pe care o controleaza in tandem cu Adrian Tarau a avut un profit de 2 milioane USD.

Silviu Prigoana nu considera ca a face afaceri cu infractori de drept comun este o atitudine gresita, si a marturisit ca a avut intentia de a publica poemele unui oarecare detinut. Pentru a intari cele spuse, Prigoana s-a aratat a fi dispus sa deruleze afaceri cu asociatul Tarau chiar si pe teritoriul Romaniei.

Alexandru Lele, procurorul care l-a arestat pe Adrian Tarau in anul 2001, a declarat ca potrivit cercetarilor sale fiul ex-prefectului a scos din tara 11 milioane USD prin diverse transferuri bancare. "Dosarul lui Tarau sta de patru ani la Oradea.

E a treia oara cand urmeaza ciclul Judecatorie-Tribunal – Curte de Apel, de unde este retrimis la Judecatorie", a aratat Alexandru Lele.

In opinia procurorului Alexandru Lele, ofiteri superiori din IGP si fostii sefi ai Ministerului Administratiei si Internelor au dezinformat presa, ani in sir, ca ar fi cerut urmarirea internationala a fugarului invinuit de contrabanda.

Documentele publicate in Trustul GAZETA au demonstrat ca Adrian Tarau era asteptat sa voteze "fara restrictii" la vechea sa adresa. De aproape patru ani, el a iesit legal din tara, prin Vama Bors, dar nu s-a mai intors.

In aceasta perioada, nu a dobandit alta cetatenie si, in baza articolului 17 din Constitutie "se bucura in strainatate de protectia statului roman", cu mentiunea ca "trebuie sa-si indeplineasca obligatiile, cu exceptia acelora ce nu sunt compatibile cu absenta lui din tara".

Problema este ca autoritatile romane nu i-au cerut niciodata lui Adrian Tarau, prin mijloacele pe care tot Constitutia si celelalte legi interne le-au pus la indemana lor, sa se achite de aceste obligatii corelative catre statul roman.

Trustul GAZETA a descoperit cu stupoare ca nu s-a facut absolut nici un demers in acest sens si ca opinia publica a fost indusa in eroare cu nerusinare, fiind lasata sa creada ca justitia romana se ocupa de aducerea cu forta din strainatate si a tanarului fiu al fostului prefect PSD de Bihor, Aurel Tarau.