Societatea de salubrizare Rosal SA, detinuta de Silviu Prigoana, incepe, incet-incet sa cucereasca tot mai multe orase ale tarii pentru lucrari de salubrizare.

In ciuda afirmatiilor lui Prigoana, cum ca succesul sau s-ar datora faptului ca are o oferta imbatabila – oameni bine pregatiti si utilaje moderne – ‘‘steaua norocoasa’‘ a gunoierului sef poate fi gasita in sfera politica. :i nu vorbim de un om politic oarecare. Ci de insusi ‘‘seful mare’‘.

Asa cum se stie, Prigoana a castigat prima batalie pentru salubrizare in Bucuresti, tocmai in perioada in care presedintele in exercitiu, Traian Basescu, detinea functia de primar general al Capitalei.

Loialitatea si slugarnicia lui Prigoana, manifestata mai cu seama in perioada campaniei electorale din 2000 si 2004, cand Prigoana si-a mobilizat intregul efectiv de gunoieri pentru a face Bucurestiul "luna si bec’‘, au fost rasplatite pe masura. Odata cu castigarea alegerilor de catre Alianta D.A.

PNL-PD, Prigoana a inceput sa castige cate un oras condus de primari ai Aliantei, in timp ce a inregistrat esecuri in cele cu primari PSD. Clujul, condus de insusi liderul PD, Emil Boc, cunoscut drept un exemplar executant al locatarului din Palatul Cotroceni, reprezinta doar un exemplu pentru prima situatie.

In acelasi timp, in Brasov, oras condus de primarul Solomon, pesedist pe vremea cand s-a organizat licitatia pentru salubirizarea orasului, Rosal a incasat o infrangere rasunatoare.

Ar fi de amintit faptul ca Silviu Prigoana a facut o declaratie-soc, in urma cu putina vreme, pe care a incercat ulterior sa o dreaga.

La o emisiune TV, baronul gunoaielor din Sectorul 3 a dezvaluit, senin, de ce Traian Basescu i-a chemat in noiembrie 2003 pe toti miliardarii de la firmele de salubritate: ‘‘Ne-a spus ca daca deszapezim asa cum trebuie si facem curatenie exemplara, va avea grija sa ne prelungeasca tuturor contractele’‘.

In acea perioada, Basescu era primar general si candida pentru functia suprema in stat. Nu trebuie sa precizam de ce a vrut sa fie curat Bucurestiul in acel moment. Este evident, la fel de normal au fost prelungite contractele de catre cel care i-a luat locul de primar general.

Pe langa succese datorate in mare masura sprijinului acordat de cel mai puternic om in stat, Prigoana urmeaza sa bifeze si Oradea, oras condus tot de un primar al PD, dar, mai cu seama, orasul ‘‘dominat’‘ din umbra de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

Prima etapa a licitatiei pentru salubrizarea Oradiei s-a consumat saptamana trecuta, cand s-au deschis plicurile exterioare ale ofertelor depuse de cele sase societati inscrise in competitie. In urma primei analize s-au calificat trei societati: RER RWE Ecologic - Oradea, Rosal Group - Bucuresti si Urban SA - Ramnicu Valcea.

Au fost descalificate Polaris Constanta, Valmax Impex Cluj-Napoca si Romprest Service Otopeni. Castigatoarea licitatiei va fi desemnata in urmatoarea etapa, in urma analizei ofertelor economice. Miza acestei licitatii este imensa- salubrizarea in concesiune a municipiului Oradea pentru urmatorii opt ani.

Conform anuntului de licitatie, Primaria Oradea va concesiona intr-un singur pachet salubrizarea publica, cea menajera si deszapezirea.

Ciudat este faptul ca, desi asa cum am aratat, licitatia a intrat abia in faza a doua, de deschidere a plicurilor, Prigoana pare a fi sigur de victorie si in Oradea.

Altfel nu ne putem explica cum se face ca, Rosalul lui Prigoana s-a grabit sa-si deschida o filiala si la Oradea, informatie sustinuta si de datele oferite de site-ul oficial al societatii.

Asa cum v-am mai dezvaluit, Prigoana a recunoscut ca este afiliat masoneriei. Apartenenta lui Prigoana la acest ordin a fost descoperita, recent, de Trustul Gazeta.

Desi Prigoana sustine ca este membru al unei loji din Brasov cu acceptul Marii Loji Nationale a Romaniei, nu este vorba de ordinul regular condus de Marele Maestru Chirovici. Prigoana apartine unei grupari dizidente, numita si ‘‘masoneria kaki’‘.

Loja mentionata este condusa de Viorel Danacu, maior in Ministerul de Interne, iar in sferele masoneriei se considera ca aceasta grupare a atras in special ofiteri din diverse structuri ale armatei, politiei si serviciilor secrete. Totodata, Prigoana nu refuza nici asocierea cu infractori in vederea castigului de bani.

Fapt verificat, Prigoana il are ca asociat la Rosal Group LLC din Chicago, SUA, pe Adrian Tarau, fiul ex-prefectului PSD de Bihor. Tarau junior a fost acuzat si arestat pe 20 aprilie 2001, intr-o vineri, pentru operatiunea de contrabanda cu produse petroliere si spalare de bani.

Dupa doua zile de la arestare, Adrian Tarau a fost eliberat in urma interventiei lui Adrian Nastase, care declara la acea vreme ca nu crede in arestarile de ‘‘vineri seara’‘.

Procurorul care l-a arestat, Alexandru Lele, a devenit in 2002 tinta unei anchete comandate de autoritatile romane. Procurorul desemnat sa-l ancheteze pe Lele, Cristian Panait, si-a dat seama ca nu are suficiente probe pentru a-l scoate vinovat. Sub presiunile superiorilor care actionau la comanda politica a PSD, procurorul Panait s-a sinucis.

Intre timp, Tarau si-a dezvoltat afaceri profitabile in SUA cu bani transferati din Romania. Silviu Prigoana, care declara in presa ca-l leaga de Tarau junior o prietenie de 15 ani, a intrat in afaceri cu fugarul roman stabilit la Chicago.

Cei doi sunt asociati in Rosal Group LLC, societate infiintata in 2004 de catre Rosal Grup SRL Bucuresti.

Silviu Prigoana se poate mandri cu o sumedie de afaceri extrem de profitabile si cu incasari de ordinul milioanelor de euro din afacerea Rosal Grup si din mass-media. Cotat ca avand o avere de aproximativ 7-9 milioane de dolari, Prigoana a ocupat locul 216 in topul celor mai bogati romani.

‘‘Regele gunoaielor’‘ se poate mandri cu noua posturi TV, zece posturi radio, cu afaceri in domeniul advertising-ului, in domeniile forestier, electronic sau afaceri cu proteze pentru persoanele cu handicap.

In urma cu mai putin de un an, Prigoana si-a intins tentaculele pana la Cluj, odata cu ‘‘castigarea’‘ licitatiei pentru salubrizarea unei jumatati din suprafata municipiului Cluj.