Prahovenii au cerut inapoi cel mai mult teren din intreaga tara. Asa reiese din evidentele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. Cea mai importanta solicitare a fost depusa in localitatea Comarnic, unde urmasii unei obsti a mosnenilor din Talea cer 150.000 de hectare de padure, din cele aproximativ 170.000 cit are judetul! O alta cerere importanta care vizeaza suprafete mari de padure a fost depusa de avocatii Casei Regale, care cer pentru fostul suveran aproape 12.000 de hectare de padure, pe teritoriul localitatilor Sinaia, Busteni si Azuga.

La aceste cereri se adauga si solicitarea de retrocedare a Complexului Muzeal Peles pentru care negocierile dintre fostii proprieatri si statul roman sint inca in curs, dupa ce a fost respinsa de catre Curtea Constitutionala cererea de despagubire a Regelui Mihai.

In Sinaia, fostii proprietari revendica 456 de vile nationalizate, precum si 42 de terenuri impadurite, in suprafata de aproape 34.000 de hectare. La Busteni, au fost depuse 60 de dosare cuprinzind solicitari pentru retrocedarea a peste 340 de hectare de teren intravilan, 15.400 de hectare de padure si 18 constructii.

Din totalul revendicarilor de pe Valea Prahovei nu putea lipsi statiunea Breaza. Aici a fost depusa o cerere prin care se revendica de catre mostenitorul familiei Bibescu, o suprafata de 1.423 de hectare de padure si 344 de hectare de islaz, dupa ce a primit deja jumatate din parcul central al orasului.

La Azuga, cea mai importanta cerere este tot cea a fostului suveran. Acesta revendica muntii Dutca si Sorica, pe care se afla amplasate cele trei pirtii de schi ale localitatii. Primarul din Azuga, Adrian Purcaru, este de parere ca revendicarile pun in pericol dezvoltarea viitoare a localitatii, deoarece in zonele respective comunitatea locala a facut importante investitii pentru dezvoltarea domeniului schiabil. In judet, numarul total de cereri de retrocedare depaseste 14.000.