Dinu Socotar, ex-presedintele PD Mures, a demascat ieri abuzurile facute de liderii centrali ai formatiunii, dar si de Florea si gasca sa de democrati oportunisti de la inlaturarea sa nestatutara din functie din 21 noiembrie anul trecut l Comisia Nationala de Statut, Etica si Litigii, sesizata privind decizia nestatutara din noiembrie, nu i-a raspuns nici pana in prezent

Biroul Permanent National a fost acuzat de neglijenta si de dezinteres fata de problemele filialei muresene, iar primarul demagog a fost catalogat drept un arendas de voturi l Socotar si-a motivat dezvaluirile publice prin faptul ca a fost singurul care nu a incalcat aceasta prevedere statutara.

Dinu Socotar, ex-presedintele PD Mures, a rupt ieri tacerea dupa sase luni de la inlaturarea sa abuziva, in opinia noastra, din functia de lider.

Socotar si-a motivat decizia prin faptul ca din 21 noiembrie a fost de mai multe ori tinta mediatica a noii conduceri interimare a PD, "prezidata" de Dorin Florea, desi acest lucru este interzis prin statutul partidului.

Socotar a dezvaluit ca a contestat in 15 martie la Comisia Nationala de Statut, Etica si Litigii, asa cum anuntasem deja, decizia Biroului Permanent National de a suspenda Biroul Permanent Judetean pe motiv ca a fost nestatutara (nici unui membru al BPJ nu i-a fost solicitata vreo pozitie, iar BPN nu a facut nici o analiza a activitatii filialei), respectiv ca primarul Florea a fost un opozant feroce al democratilor in campania electorala din 2004, dar nu i s-a raspuns, desi termenul de 30 de zile a expirat, la contestatie.

"Nu am primit nici un raspuns, Comisia vrea sa se eschiveze, dand-o cotita ca a fost o decizie politica a Biroului Permanent National si nu poate sa o judece", a declarat Socotar.

De asemenea, Socotar a afirmat ca BPN nu a procedat corect nici in privinta numirii comitetului de coordonare, deoarece nu poti numi un candidat la presedintia organizatiei la timona pentru organizarea alegerilor, pentru ca rezultatul ar fi viciat din start.

"Au mai fost doua situatii cand au fost organizate alegeri, la Satu Mare si Constanta, dar atunci au fost numiti coordonatori neutri. Daca nu mi se va raspunde la contestatie, voi solicita imperios ca alegerile sa fie coordonate de doua persoane neutre", a solicitat Dinu Socotar.

Deranjant pentru Socotar a fost si faptul ca a fost inlaturat fara a se tine cont de rezultatele filialei la localele si generalele din 2004, peste cele obtinute in fiefuri ale democratilor, cum ar fi Hunedoara sau Alba, faptul ca nu a fost luat in considerare procentajul aproape egal cu cel al liberalilor de sefi la deconcentrate negociate cu partenerii de coalitie etc.

Arendasul Florea

Socotar a facut ieri si o radiografie dura a interimatului sub Florea.

Acuzatiile sale au vizat modul de organizare a alegerilor in cateva organizatii, fiind nominalizate cele de la Iernut si Suplac, trucate prin devansarea, respectiv amanarea alegerilor, invalidarea alegerilor de la tineret (unde au participat 400 de tineri democrati), pe motiv ca nu au fost desemnati apropiatii gastii Florea.

De asemenea, Dinu Socotar a condamnat atacurile mediatice ale lui Florea fata de garda veche a PD, partenerii de alianta, sefii deconcentratelor, care insa nu au vizat niciodata PSD, fapt "ce ne da de gandit".

Socotar nu s-a sfiit sa nominalizeze persoanele care fac parte din grupul de interese pe care il apara Florea, si anume: consilierii locali Doru Opriscan si Claudiu Maior, primarii Vasile Cornea si Ioan Vasu, senatorul Mihail Antonie etc.

"Claudiu Maior se ocupa de organizatie, desi nu are nici cunostintele politice, nici statutul moral sa mearga, spre exemplu, la Tarnaveni sau Craiesti sa-i traga la raspundere, neprincipial, pe vechii democrati", a comentat Socotar situatia din PD sub conducerea interimara.

Cu toate acestea, ex-presedintele, intrebat ce vor face liderii PD legat de cercetarea de catre DNA a primarului Florea in afacerea - gaura de 32 de miliarde de lei ROL, Asfamur - Aspharom, a recunoscut ca "partidele isi protejeaza in general oamenii daca greselile sunt minore", fara a ne lamuri daca Florea va fi sau nu sprijinit, respectiv ce inseamna delict minor.

Socotar a contestat si atragerea unor primari, care nu aveau ce cauta in PD, in opinia sa, fiind dat exemplu Vasile Cornea.

De asemenea, desi i-a acuzat, Socotar a declarat ca membrii BPN nu au procedat astfel din rea vointa, ci din neglijenta, "ei si l-au luat arendas pe Florea, nu-i mai intereseaza ce se intampla aici, contand doar pe faptul ca le va aduce voturi".

Pe picior de plecare

Dinu Socotar a dezvaluit ca se gandeste serios la plecarea din partid, declarand dezamagit ca "nu stiu daca mai raman in partid, sunt dezamagit ca Biroul Permanent National nu m-a bagat in seama".

El a recunoscut chiar ca ministrul Blaga nu ii mai raspunde la telefon dupa lovitura de palat orchestrata in noiembrie anul trecut.

Ce va urma dupa iesirea lui Socotar vom vedea, cert este ca asa cum ne-a obisnuit Florea nu stie decat sa atace… Preferabil murdar.

"Am fost singurul care am respectat regulile", Dinu Socotar

"Florea a mai luat un partid pe pozitii relativ bune, PNTCD, si l-a bagat in groapa", Dinu Socotar

Alegeri amanate pentru statut

Dinu Socotar a explicat si motivul pentru care alegerile la nivel judetean au fost amanate, desi erau programate conform deciziei BPN din 21 noiembrie 2005 pentru luna trecuta. "Ar fi trebuit sa fie alegeri statutare in 66% din organizatii, pentru a avea alegeri in organizatia judeteana", a afirmat Socotar.

De asemenea, un alt motiv pentru amanarea alegerilor ar fi teama lui Florea de competitia directa.