14 camatari, membrii ai unei adevarate retele au fost prinsi de oamenii legii, in judetul Sibiu, la Medias. Politistii au descins in peste 20 de locuri, iar in final, toti membrii retelei au fost anihilati.

Acestia sunt acuzati de santaj, amenintari, vatamari corporale, lipsiri de libertate in mod ilegal si inselaciuni in dauna avutului privat, fapte pe care le-au savarsit in ultimii doi ani, si risca pana la 25 de ani de inchisoare.

Indivizii actionau organizat, unii dintre membrii gruparii, desfasurau activitati propriu-zise de camatarie, iar ceilalti actionau ca "recuperatori".

Asa-zisul "obiect de activitate" al retelei era cel de obtinere de sume importante de bani sau bunuri provenite din tot soiul de infractiuni bazate pe camatarie, iar apoi victimele erau supuse agresiunilor fizice si amenintari cu moartea, pentru recuperarea banilor si a dobanzilor.

De asemenea, membrii gruparii, obligau victimele sa incheie contracte pentru cumpararea de electrocasnice de la magazine de profil, cum sunt: Altex, Domo, Competo si Trident, iar apoi isi insuseau bunurile iar victimele plateau ratele aferente.

Totul a durat pana ieri, cand lucratorii din cadrul DPIR Sibiu, Alba si Hunedoara, alaturi de efective ale IPJ Sibiu si Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia au organizat nu mai putin de 20 de descinderi urmate de perchezitii si au reusit sa ii prinda pe cei 14 camatari.

Au fost ridicate in vederea cercetarilor importante sume de bani, bijuterii, arme albe si arme de foc, electrocasnice, sisteme informatice si 7 autoturisme achizitionate, si acestea, ilegal.

Acestia urmeaza a fi prezentati Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventiva si sunt cercetati pentru constituire in grup infractional organizat, vatamari corporale, lipsiri de libertate, santaje, amenintari, talharii, inselaciuni, falsuri in inscrisuri, si risca o pedeapsa de pana la 25 ani de inchisoare.