Un transport clandestin de aproape 7.000 de sticle de bauturi alcoolice, cu timbre false, a fost capturat de ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Timis, in urma unei actiuni derulate impreuna cu lucratori ai Serviciului Politiei Rutiere.

Purtatorul de cuvant al IPJ, comisar-sef Serban Pittner, a declarat ca in noaptea de 18/19 aprilie a fost oprita in trafic, la intrarea in Timisoara, o autoutilitara suspecta, incarcata cu vodca si rom.

Vehiculul era condus de Gheorghe Saucinitanu (37 ani), din municipiul Resita, judetul Caras-Severin, care nu a putut prezenta acte justificative aferente cantitatii mari de alcool pe care o transporta. Suspectul a fost retinut si condus la sediul Politiei, iar in urma verificarilor intreprinse a reiesit ca acesta este angajat al SC "Jebereanu" SRL din Resita.

La un inventar al incarcaturii clandestine, oamenii legii au "contabilizat" nu mai putin de 6.793 de sticle de bautura spirtoasa, totalizand 6.500 de litri de alcool. Anumite surse sustin ca marfa ar proveni din zona localitatilor Bucium si Miraslau, ambele din judetul Alba, fiind cel mai probabil produse in unitati clandestine de prelucrat alcool.

Oamenii legii mai sustin ca o parte din sticle aveau aplicate banderole de marcaj (timbre) susceptibile de a fi false. Interesant este faptul ca, in timpul desfasurarii anchetei, la sediul IPJ s-a prezentat un barbat care si-a declinat calitatea de administrator la SC "Lauden" SRL din Sannandrei, judetul Timis.

Acesta a prezentat un aviz de expeditie emis de firma catre o alta societate comerciala din Resita. Este vorba despre SC "Mirisin Trans" SRL, careia i-ar fi fost destinata o parte din incarcatura de alcool, respectiv acele sticle care aveau aplicate banderolele de marcaj susceptibile de a fi contrafacute.

Anchetatorii banuiesc ca transportul interceptat la Timisoara ar putea face parte dintr-o increngatura de afaceri clandestine cu alcool, care s-ar intinde pe mai multe judete ale tarii. Pana la clarificarea cazului, intreaga cantitate de bauturi descoperita a fost indisponibilizata.

Impreuna cu comisari ai Garzii Financiare, politistii au identificat depozitul de bauturi al societatii timisene (care a emis avizele de expeditie catre firma din Resita), de unde au fost ridicate mai multe banderole de marcaj, ce urmeaza sa fie expertizate.