Senatorul Mihail Antonie, ales pe listele Aliantei "D.A." Mures sustinut de PNL si membru al acestui partid pana in decembrie 2005, s-a inscris in PD. Fostul liberal tinteste acum un post de vicepresedinte al filialei democratilor si anunta ca, daca va primi derogare de la Centru, va candida la alegerile de sambata din cadrul organizatiei judetene.

PD Mures - din derogare in derogare

Antonie a declarat pentru "Romania libera" ca nu si-a facut publica intrarea in PD la data depunerii adeziunii pentru a nu inflama si mai tare spiritele. "Erau atunci iesirile lui Teodor Atanasiu si ale lui Eugen Nicolaescu, iar de la Centru mi s-a spus ca nu e momentul sa fac valva.

Acum, in urma negocierilor cu conducerea partidului, astept sa mi se dea acea derogare pentru a putea candida la alegerile de sambata, dar sunt convins ca nu va fi nici o problema", a spus senatorul.

Parlamentarul a adaugat ca a convenit sa candideze pentru un post de vicepresedinte in cadrul echipei coordonata de primarul din Targu-Mures, Dorin Florea, care este liderul interimar al filialei PD. Pana la aceasta data, edilul este singurul candidat pentru fotoliul de presedinte al organizatiei judetene.

"Pai nu are nici un rost sa ne ascundem: e clar ca aici Florea centreaza si tot el da cu capul. El vrea sa conduca tot si o va face", a declarat unul dintre membrii Comisiei de Organizare si Desfasurare a Alegerilor din cadrul PD Mures.

Potrivit sursei citate, pentru postul de presedinte executiv al filialei va candida liderul PD Sighisoara, Florian Coman, in timp ce pentru fotoliul de vicepresedinte in cursa se va inscrie Mircea Stefanovici, care pana acum catva timp ameninta ca il va infrunta el insusi pe Florea in lupta pentru sefia filialei.

Liberalii protesteaza si declara Alianta moarta

Candidatura lui Antonie si intrarea acestuia in PD ii nemultumeste, insa, pe liberalii din Mures. Acestia considera ca se produce inca o incalcare vizibila a protocolului pe baza caruia functioneaza Alianta "D.A.". "Am facut o alianta sa pacalim electoratul, care acum nu mai functioneaza.

Daca un senator incalca protocolul flagrant, ce sa mai asteptam de la membri de rand? Eu cred ca macar ar trebui sa ne vedem de treaba fiecare partid in parte si sa nu mai pacalim electoratul, pentru ca aceasta alianta nu mai exista", a declarat vicepresedintele filialei liberalilor, Teodor Giurgea.

El s-a aratat nemultumit de faptul ca toate incalcarile protocolului dintre PNL si PD la nivelul judetului au fost trecute deocamdata cu vederea de liderii PD.

De asemenea, liderul ales al organizatiei judetene a PNL, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care este purtator de cuvant al partidului si membru in conducerea centrala, s-a aratat nemultumit de primirea lui Antonie in randul democratilor. "Era o vorba inainte de 1989: "din greseala in greseala spre victoria finala". Sa ii dea Dumnezeu fiecaruia dupa mintea lui", a spus Nicolaescu. Potrivit acestuia, PNL va contesta aceasta noua incalcare de statut.

Rezultatul alegerilor e cunoscut dinainte

Pana la alegerile de sambata, la care Dorin Florea a anuntat ca vor fi prezente personalitati importante din PD, la Targu-Mures au, insa, loc alegerile pentru conducerea organizatiei municipale a aceluiasi partid. Aici, fotoliul de presedinte este disputat tot de un singur candidat, consilierul local Doru Opriscan, secondat de omul de afaceri Bogdan Buda pentru postul de presedinte executiv.

Astfel, informatiile privind o eventuala disensiune intre echipa condusa de Florea, din care fac parte Coman si Claudiu Maior, si cea formata din Opriscan si Buda sunt tot mai credibile.

In decembrie 2005, senatorul Mihail Antonie, membru al PNL, isi anunta demisia din partid, reclamand faptul ca acesta s-a transformat "intr-un SRL" in care seful, respectiv Eugen Nicolaescu, "da de lucru angajatilor", valorile nefiind promovate corespunzator. Parlamentarul anunta atunci ca este interesat de construirea unui pol crestin-democrat si ca ramane independent.

La scurt timp dupa demisia senatorului, a urmat si demisia sotiei sale, fost vicepresedinte al organizatiei femeilor liberale din judet, Valeria Antonie. Aceasta s-a inscris imediat in PD si a candidat pentru postul de presedinte al Organizatiei de Femei a filialei, pe care l-a si castigat, avand in vedere ca a fost singura care s-a inscris in cursa.