Intrebarea hamletiana “a fi sau a nu fi?!” macina constiinta liderului PNL Cluj Horia Uioreanu. Toate aceste nelamuriri de ordin ontologic au aparut in PNL Cluj din pricina lui Alexandru Rus, primarul localitatii Recea Cristur (judetul Cluj), despre “afacerile” caruia BZA a mai scris in numerele trecute.

Cornel Szabo, vicepresedintele organizatiei locale a PNL Recea Cristur, ne declara ca “Alexandru Rus a mai fost in PNL, dar in 2000, cand alegerile au fost castigate de pesedisti a trecut rapid in randurile PSD. Cand a iesit la alegeri Alianta D.A, Alexandru Rus a vrut sa intre din nou in randurile PNL. Dar noi nu l-am mai primit. Si de atunci tot incearca, doar-doar s-o putea sa intre!”.

Surse din interiorul partidului sustin ca Nicolae Gaicu, secretarul general al PNL Cluj, nu are nici o informatie despre faptul ca Alexandru Rus ar face parte din randurile PNL. Se pare ca singurul om la curent cu reinscrierea lui Alexandru Rus in efectivele liberale este Horia Uioreanu, care spune ca personajul in discutie este cam de o luna membru PNL.

De curand, BZA a reinceput seria de sesizari despre modul in care se comporta primarul Alexandru Rus cu consatenii sai din Recea Cristur. Alexandru Rus, primarul din comuna, tuna si fulgera de cand cu dezvaluirile facute de noi in editiile anterioare.

Persoanele care au semnalat abuzuri care au loc in comuna Recea Cristur sunt amenintate acum de primarul belicos cu demolarea caselor si expulzarea din comuna.

Cornel Szabo, vicepresedintele PNL Recea Cristur, ne povesteste despre modul in care a fost tratat un consatean in Primaria Recea Cristur atunci cand acesta a avut nevoie de o adeverinta: “L-au facut pe bietul om in toate felurile! I-a spus ca-i demoleaza casa si-l da afara din comuna.

L-au injurat si i-au spus ca-l vor distruge pentru faptul ca a anuntat presa si a dezvaluit ceea se intampla in comuna!”.

Contactat de redactia BZA, Alexandru Rus pare a fi intr-o totala necunostinta de cauza: “Eu am fost in concediu medical dom‘le! N-am amenintat pe nimeni!”. Lipsiti de speranta, cei vizati de amenintarile primarului apeleaza iar la presa.

Numai ca, inainte de a trece la actiuni de demolare si de intimidare a consatenilor sai, primarul incearca sa se strecoare, pe nevazute, in randurile PNL. In ciuda faptului ca, pana nu demult, era un sustinator fervent al doctrinei social democrate, Alexandru Rus doreste acum sa faca parte din randurile liberale. Atata doar ca membrii PNL Recea Cristur nu-l doresc in organizatia lor locala.

Cornel Szabo, vicepresedintele liberalilor din comuna, sustine ca “Alexandru Rus doreste de mai mult timp sa reintre in randurile liberale. Numai ca noi nu il mai dorim printre noi”. Alexandru Rus nu-si pierde insa speranta.

Umbla vorba ca “luminita de la capatul tunelului” este tinuta aprinsa pentru Alexandru Rus, primarul din Recea, chiar de catre deputatul liberal Horia Uioreanu. Contactat telefonic de catre reporterii BZA, Horia Uioreanu declara: “Nu l-am racolat pe Alexandru Rus, primarul din Recea Cristur.

Alexandru Rus a facut parte din PNL, dar in urma racolarilor facute de PSD in 2000 a trecut in randurile social-democratilor. Nu comentez aceasta decizie a primarului din Recea Cristur. Cam de acum o luna de zile el a dorit sa revina in PNL si noi l-am primit”. Alexandru Rus, primarul localitatii, pastreaza o nota de mister asupra apartenentei sale politice.

Chestionat asupra culorii sale politice, primarul ne lamureste bustean: “Nu vreau sa va spun! Daca sunteti curiosi o sa aflati la alegerile din 2008!”

Alexandru Rus “face pe nebunul”

Probabil ca Alexandru Rus se simte timorat privind peste gardul vecinilor, in comuna Iclod, judetul Cluj, unde primarul pesedist, Ionel Hurducas, a fost arestat recent. Alexandru Rus pare acum ca doreste sa-si ia toate masurile de protectie. Cornel Szabo, vicepresedintele filialei PNL din Recea Cristur, ne povesteste cum “Alexandru Rus si-a luat concediu medical pe motiv ca este bolnav.

A incercat sa se interneze de frica sa nu fie acuzat si demis, dupa cum i s-a intamplat primarului din Iclod. A fost pe la mai multe spitale dar nu l-au internat pentru ca este sanatos tun. Vrea sa o faca pe nebunul, dar

nu-i merge!”. BZA a semnalat in trecut unele fapte ale primarului asupra carora planeaza suspiciunea. Implicat intr-un proces de violare de domiciliu, Alexandru Rus era suspectat si de faptul ca ar incerca sa-si exercite influenta si asupra judecatorilor de la Curtea de Apel Cluj.

Cotidianul nostru a mai relatat si despre masacrele la care se ajungea in timpul asa-ziselor “vanatori la nada” care au loc in padurile din jurul comunei Recea Cristur (jud. Cluj), cu acordul tacit sau cu participarea unor persoane cu functii inalte la nivel de judet. Autoritatile care ar trebui sa cerceteze si sa ia masuri in cazurile semnalate de presa locala s-au facut ca ploua.

Satenii reclama si modul in care s-au derulat o serie de controale in Recea Cristur, demarate ca urmare a sesizarilor acestora. In urma controalelor, care ar fi trebuit sa se incheie cu instiintari care reclamanti, s-au auzit doar “tapuriturile” mesenilor care participau la sindrofiile organizate de autoritatile locale.